Mám konečně klid, tak bych se chtěl na něco zeptat. Ano mohl bych se zeptat formou SZ, ale třeba k tomu taky někdo bude něco mít.
Co je lepší na umisťování nových map na FTP server, respektive jaké to má výhody? Ano, přiznám se, nikdy jsem na FTP server nic nedával, ale všechno je jednou poprvé a pořešil bych to, takže v tom problém nevidím.
Jedním z hlavních smyslů tohoto vlákna byla spolupráce na nových mapách. Mě osobně vyhovuje to, že pokud se tu objeví něčí nová mapa, stáhnu si jí, rozbalím (bohužel, můj návrh na akceptování formátu .gbx serverem SHW neprošel) a vyzkouším. Eventuálně se k ní vyjádřím (respektive, vždycky se vyjádřím, protože to beru jako svou povinnost coby zakladatel vlákna). Když bude rovnou na závodním serveru, bude pro většinu lidí zdlouhavé a složité si tu trať kdykoli zajet. Když tam nebude admin, co by pošoupl pořadí tratí, může si na ní i dost počkat (vlastní zkušenost). A potom má jen relativně omezený čas na její otestování. Když na ní najde chybu (cut atp.), bude se muset mapa stejně vrátit do "servisu" na opravu. Vzhledem k současné (doufejme dočasné) nízké intenzitě cvrkotu na našem serveru může odhalení takové chyby trvat i dost dlouho. Tím chci říct, že okamžité nasazení všech tratí s potenciálními skrytými vadami (neříkám "špatných" nebo "dobrých" tratí, to je subjektivní) mi nepříjde jako dobrý nápad. Notabene když budou mít rovnou značku <SHW>, což by IMHO měla být značka určité kvality tratě, toho, že je otestovaná a schválená místní komunitou jako vhodná pro reprezentaci fóra. IMHO prestiži a návštěvnosti našeho TMF serveru příliš neprospějí mapy s možností cutů nebo "špatně" (málo) značená bludiště, kteréžto mapy spíš návštěvníky otráví. Autor svou mapu zná a i já jsem zažil to, že jsem nechápal lidi, co bloudili po mé "jednoduché snadno pochopitelné" trati a ptali se na cestu a někteří i otráveně odešli. I na tohle je potřeba pohled a názor někoho jiného, někoho s odstupem.
Ano na posouzení oblíbenosti tu máme karmu, ale ta by měla být nástrojem pro hodnocení hotových map.
Nechci tady v žádném případě naznačovat, že tu někdo dělá chybné tratě, chraň Bůh! Vím, jakou to dá práci udělat mapu a jsem hrozně rád, že se to tu rozjelo a že tu vznikají pěkné mapy. Ale taky vím, že člověk může i při největší snaze udělat chybku a takovou je IMHO nejlepší odhalit tady u nás doma a na oficiální server dát až finální vyladěnou verzi opatřenou <SHW>. Ty vifikundace s mými CYW plnými chyb byly šílené a nikomu bych to nepřál...
Jak jsem již uvedl, v posílání map na henten FTP server nevidím problém a pokud to Editorovi ulehčí práci, tak jsem všema deseti pro. Také si ale myslím, že by tam měly jít hotové mapy, které budou moci mít ve svém názvu <SHW> a díky kterým budou mapy s touto značkou brány jako záruka kvality.
No, už toho raději nechám...![]()