reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Upgrade mazlíka - pls help

mstejska (2912)|2.9.2009 19:18
Render může být v nouzovém režimu rychlejší právě proto že neběží všechny servisy, které běží v normálním módu, např. antivir apod.
TOBiAS02 (97)|2.9.2009 19:23
ano, právě proto :) v normálu mi i kamarádovi běželo dost věcí, ale mylsím, že i dkybych všechno vypnul nedostal bych se ke 2:46 ani zdaleka.. v nouzáku bylo maximální vtížení ram 80MB, v normálu přes pul giga.. ale mou to zkusit..
Logout (4018)|3.9.2009 10:29
Znova: to, že jádra jedou na 100% (tzn. furt něco dělaj) neznamená, že to dělaj efektivně.
Některý úlohy sou paralelizovatelný líp, některý hůř, ale apriori předpokládat 100% škálování nejde, i kdyby Ti běžely jádra na 150%.
Navíc se jádra dělej o některý věci (disk, sběrnice), takže 100% škálování se
dosahuje velmi zřídka...

To, že máš zaplácanej počítač blbostma a tak Ti tam běžej věci dvakrát pomalejc než v nouzáku je možný, ale běžná reakce na zaflákanej PC je reinstalovat ho a ne spouštět věci, u kterejch Ti jde o výkon, v nouzáku. Ten na to prostě dělanej neni. Např. je vypnutá HW akcelerace pro grafiku a tak se PC zdržuje vykreslovánim obrazovky. Ale dělej si co chceš....
TOBiAS02 (97)|3.9.2009 16:48
dobrá no :) já jsem si myslel, že škáování v takovémto případě dosahuje 100% nebo hodně blízko.. představuju si škálování, kdy se něco rozděluje mezi více věcí (viz 2 lidé na 1 knihu), ale zde jsem to chápal jako 2 lídé na 2 knihy.. v případě čtyřjádra ale již chápu, že slabší paměti (800MHz třeba) a disková propustnost ho brzdí..

no, já jsem jen tak z principu dělal ten test.blend v zatížení, většinou mám totiž PC právě takto vytížený - referenční fotky na search google, u toho muziku ve WinAmpu, ICQ plus Taskbar Shuffle, Catalyst, HP Imaging a Creative Console a Avast, zbytek se snažím v běžících procesech eliminovat, ale toto si zde nechávám schválně pro lepší chod počítače.. nemyslím si ale, že bych ho měl nějak zaplácanej, mám disk rozdělený na 3 NTFS oddíly, přišemž systémový má 50GB..
ale dělal jsem konečně test na tom Q8400 @ 3608MHz v nouzáku a výsledek byl o 3 sekundy lepší, než výsledek za běhu docela poměrně dost ucpaného systému s diskem 500GB bez partitionů a asi 40 procesy po spuštění.. takže pravda, nouzák asi není o moc lepší..
Logout (4018)|3.9.2009 17:12
U intelu FSB uživí 100% max 2 jádra, jeden z důvodů, proč ve víceprocesorech se furt držej Opterony, i když jsou co se týče jednoho jádra pomalejší.

Avast a WinAmp ti to zdržovat bude zcela jistě (minimálně ten winamp bude vyhazovat věci z cache). Kvůli jejich vypnutí ale nemusíš lízt do nouzáku...
TOBiAS02 (97)|3.9.2009 18:52
neříkám, že jsem lezl do nouzáku kvuli jejich vypnutí, ale jen winamp, opera a icq nevytvoří skoro dvojnásobně dlouhej čas renderu, ale nemyslím si že bych měl v PC bordel.. každoádně zvukovku mam PCI, takže ta by měla 99% zátěže vzít od procesoru na sebe.. ale rozhodně mi to bude papat disk, to ano, ale tam takový tok neni a render nejede přímo z pamět? pro dvoumegovou scénu potřebuje HDD? tomu se věřit nechce..
k čemu jsou tedy vícejádrové procesory, když FSB je takto degraduje? v tom případě dvoujádro stejné architektury Intelu by mělo být na stejném FSB stejně rychlé, jako blokované čtyřjádro, což je taky kravina..
Logout (4018)|4.9.2009 11:27
Hele, víže nás tu dost bavíš? :-) (tim myslim, buď prosím opatrnější při vynášení soubů o něčem, o čem tolik nevíš :-))
Vysvětlil bys mi např., jak pomůže zvukovka při dekódování MP3?

Jinak dvoujádro neni stejn rychlé jako čtyřjádro, ale u většiny úloh neni třeba 2x rychlejší, ale jen 1.5x rychlejší. Prostě FSB a nutnost větší paralelizace to zdržuje,
ale furt se další jádra projevjej
Např. výsledky specfp (poslední číslo):
http://www.spec.org/cpu2006/results/rfp2006.html
8jader Acer Altos R720 (Intel Xeon X5355, 2.66GHz)
HTML | CSV | Text | PDF | PS | Config 8 8 2 4 1 56.3 57.2
4jádra Acer Altos R520 (Intel Xeon X5355, 2.66GHz)
HTML | CSV | Text | PDF | PS | Config 4 4 1 4 1 33.6 33.9
2jádra
Acer Altos G330 (Intel Xeon 3070, 2.66 GHz)
HTML | CSV | Text | PDF | PS | Config 2 2 1 2 1 25.3 25.8
jkojak (25)|4.9.2009 12:25
Poradím ti dvě věci:
1) Než používat nouzák, tak je lepší mít nainstalované XP 2x. Jedny na práci a druhé na rendering (v těch druhých očešeš služby, vypneš vzhled, neinstaluješ žádné přídavné programy, jen blender). Takto jsem fungoval v době, kdy jsem měl Athlon 2000+ s 256MB RAM. V prvních pracovních XP po najetí 150-220MB RAM zabraných, v druhých čístých XP zabraných 80MB.
2) Než řešit takové problémy, koupil bych si další 2GB RAM, dnes stojí 500-600Kč. Nebo případně bych prodal ty tvoje RAM, co máš a koupil třeba i na rychlejší frekvenci 2x2GB. Ono totiž ten tvůj rozdíl v renderování normal oproti nouzáku nebude jen díky zapnutému AV, opeře, winampu atd. ale taky podle mě, protože v nouzáku jak sám píšeš máš o 25% víc ram (80MB vs 500MB zabraných).

A jinak rozdělení disku těžko bude mít vliv na renderování, to samé zvukovka v PCI ti taky nepřidá. Jasně, že dřív jsem myslím u ASUSu četl o tom, jak mají desku, kde integrovaná grafika je včetně "procesoru", takže tím odpadá zátěž CPU. Ale to jsou tak malé čísla, že to nemáš moc šanci poznat. Navíc nepíšeš, co za PCI zvukovku máš, takže není vůbec jasné, že nepočítá přes CPU...
TOBiAS02 (97)|4.9.2009 16:43
no, instalace 2 a více OS se bojím, už z důvodu, že u nás v rodině používají PC i rodinní příslušnici, kteří PC tolik enrozumí a učit je zapínat počítač s výběrem 2 a více OS je dosti složité, zvlýště v případě prarodičů.. navíc si na to ani netroufám.. ale je mi jasné že je to tak lepší, než v nouzáku..
co se pamětí týče - myslel jsem, že mám dobřé paměti, jinak vcelku nechápu, co ej tolik ucpává.. procesy ve správci tolik nemají ani když je násobím :D jinak, to se vyplatí kupovat novou Ram, kydž u týhle ji velikostně nevyužiju? myslel jsem že až když se to tam vejde jentaktak..
jinak tu zvukovku mam Creative X-Fi MX Xtreme tak jsem si myslel, že ta na sebe valnou většinu nároků procesoru bere.. mám za to že si i sama bufferuje z HDD a procesor není používán vubec, ale nevím..

logoute - nějak sjem nepochopil co jsi tím ymslel, nechápu ty čísla, to znamená že když maj víc jader, tak to trvá dýl? :D
jkojak (25)|4.9.2009 19:46
No více OS není nic složitého. Instalace probíhá úplně stejně, jen u toho druhého dáš instalovat na jiný oddíl a instalace si to sama upraví.
Pak při spuštění když nastavíš limit pro volbu systému na třeba 2s a jako výchozí ten normální, tak ani doma nemusíš nic říkat...

Pro renderování si myslím, že klidně využiješ i víc než 2GB RAM. Záleží s jak moc daty pracuješ no. A ta rychlost RAM taky může pomoct, ale to by chtělo ověřit. Ale teoreticky můžeš zkusit taktnout ty tvoje, mohlo by to jít.
Logout (4018)|4.9.2009 20:06
Řiká Ti něco benchmark, např 3D mark? Ne vždy je výsledkem měření čas, někdy je to třeba spočtené množství (něčeho).

Zvukovka Ti těžko bude bufferovat mp3 z disku, to Ti někdo něco zas nakukal. Zvukovka ulehčuje procesoru ve hrách, kdy počítá různý 3d efekty apod, který by jinak počítal procesor. Stejně ale jako silná grafika stejně zatěžuje procesor, tak i přehrávání hudby zabírá procesor, ať máš jakoukoli zvukovku (pravda integrovaný prováděj přes procesor možná víc věcí, dekódování mp3 se ale rozhodně přes procesor provádí, stejně jako ekvalizér, zvukový efekty atd...).

Ten nápad se dvěma OS je hodně dobrej, jde opravdu to nastavit tak, že se vždy spustí jeden, pokud do toho při startu nehrábneš.
TOBiAS02 (97)|5.9.2009 12:54
no, .blend soubor má do 3 MB a blender si v renderu bufferuje cca 9MB, záleží jak kdy.. tam už je víc jak 2GB zbytečnost si myslím :)
s těma OS? hlavně musím mít 2OS? tedy dvě licence, že ano.. jinak mě by to asi nevyhovovalo,. já prostě při práci tyhle věci co jsem vypsal naposled mít musím, i když jsitě by systém byl volnější bez instalací programů, ale i tak já tam mám vše co potřebuju.. modeluju taky podle nálady - když je nálada, po dokončení všeho potřebného zapnu blendr a jsem líný přebootovávat na druhý systém, pak mě to přejde budu si chcít zahrát, zas budu přebootovávat, a takhle dokola.. na ty final rendery bs se to hodilo, tam by i 20% rychlosti bylo znát, ale když dělám minutový preview, kvuli němu se mi asi neb ude chtít přebootovávat na durhý OS..
hlavně musím mít ty dvě licence, žeano?
mpitman (206)|5.9.2009 18:23
[quote=TOBiAS02;289707]no, .blend soubor má do 3 MB a blender si v renderu bufferuje cca 9MB, záleží jak kdy.. tam už je víc jak 2GB zbytečnost si myslím :)
s těma OS? hlavně musím mít 2OS? tedy dvě licence, že ano.. jinak mě by to asi nevyhovovalo,. já prostě při práci tyhle věci co jsem vypsal naposled mít musím, i když jsitě by systém byl volnější bez instalací programů, ale i tak já tam mám vše co potřebuju.. modeluju taky podle nálady - když je nálada, po dokončení všeho potřebného zapnu blendr a jsem líný přebootovávat na druhý systém, pak mě to přejde budu si chcít zahrát, zas budu přebootovávat, a takhle dokola.. na ty final rendery bs se to hodilo, tam by i 20% rychlosti bylo znát, ale když dělám minutový preview, kvuli němu se mi asi neb ude chtít přebootovávat na durhý OS..
hlavně musím mít ty dvě licence, žeano?[/quote]


:-) tak proved ten upgrade, o kterem byl puvodne tento thread a budes mit po problemu - pri vice jadrech uz se nejaky winamp a spol temer neprojevi - i kdyz se cast jednoho jadra (pripadne vsechny a o to mene) bude starat o dalsi drobnosti tak to nebude temer znat na rozdil od soucasneho pomaleho jednoho jadra, kde to pak dela i desitky procent. S temi dvema licencemi bych si tak jisty nebyl - preci jen je mozne pouzivat vzdy jen jednu z tech dvou, takze by to teoreticky ani vadit nemuselo (ale to je jen muj nazor).

EDIT: Ohledne te pameti, to ze ma .blend soubor nejakou velikost vubec nema zadnou souvoslost s mnozstvim potrebne pameti pro vypocet...blend neznam, ale obecne neni problem (a vetsinou se to tak dela) zapsat scenu vektorove a takovy soubor bude obecne velmi maly, ale jakmile budu chtit scenu vyrenderovat do rastroveho obrazku ve vyssim rozliseni, tak to muze pameti zabrat opravdu hodne.
TOBiAS02 (97)|5.9.2009 20:01
o tom blendu neříkám, že to souvisí, proto jsem dodal tu velikost, tkerou si bufferuje Blender render, v záhlaví renderu je udaná veliksot scény a velikost bufferu pro render.. opravdu pokud někde něco blbě nenastavim, tak je ta velikost velmi malá a celkově blender nepřekročí ani 20MB.. pak někde udělám chybu a vytížit ramku na 2GB i 2GB do swapu není problém.. to ale následuje pád blendera a chybové hlášení..
speedsnail (4876)|5.9.2009 22:50
Přestaňte tu laskavě řešit věci které už dávno nesouvisí s výběrem komponent na upgrade..
Pokud potřebuješ lepší mašinu, návrhy máš dávno na stole. Výkonový skok na 3-4 jádro PhenomII bude proti Athlonu64 dostatečně drastický, záleží jen kolik jsi ochoten investovat peněz. A vhodné bude dokoupit i další 2gb ram. howg. :slug
TOBiAS02 (97)|7.9.2009 13:08
Omlouvám se za offtopic :)
ale ono to s tím vcelku souvisí.. nemam totiž absolutně žádnou reálnou předsatvu v tom, o kolik je Phenom X3 rychlejší než ta moje ercéplečka :) v tom si potřebuji udělat jasno :)
jrx (1880)|7.9.2009 13:22
[quote=TOBiAS02;290328]Omlouvám se za offtopic :)
ale ono to s tím vcelku souvisí.. nemam totiž absolutně žádnou reálnou předsatvu v tom, o kolik je Phenom X3 rychlejší než ta moje ercéplečka :) v tom si potřebuji udělat jasno :)[/quote]


Asi o tolik: |<----------------------------------------------------->|

Né vážně. Nemůžeš srovnávat pár let starý Athlon 3800+ s X3 710 ;) Ten výkonnový nárust je obrovský a pokud to potřebuješ na rendering tak to bude jako když přesedláš z fichtla na silniční motorku. Samozřejmě by bylo nejlepší našetřit na 4-jádro, ale pokud nejsou peníze, X3 710 je to nejlepší co můžeš vzít. To jedno jádro navíc oproti dvoujádrovým procesorum jde opravdu poznat.
TOBiAS02 (97)|7.9.2009 14:06
prostě asi to moc hrotim :D rozhodl jsem se pro X3 720 BE, teď už jen na něj našetřit.. už jen jediné dilema - deska.. AM2+ s 770 čipsetem - jen 2 desky na trhu a vypaaj dost "obyčejně" :D myslím tedy vzhledově.. jde mi o to zda s nima mí ěnkdo praktickou zkušenost.. ale když jsem řepšil M2N MX od ASUSu tak todle taky vydejchám :D
spíš furt přemejšlim, žesi neni přecijen výhodnější deska s AM3 a DDR2, ale to by mě asi do budoucna brzdily DDR2.. zas ale při DDR3 bych si musel nový DDR3 koupit a ty jsou dnes poměrně dost drahý.. Říká se že pudou s cenama dolů, ale kdy? zatim nic.. a i tak, mělo by smysl jít do AM3, vyplatilo by se to? dalo by se na to za pár elt upgradovat? (i co se grafiyk a budoucího PCIe 3) týče??
cool.user (2822)|7.9.2009 14:14
[quote=TOBiAS02;290346]AM3 a DDR2[/quote]

AM3 deska s jen DDR2 pametma neexistuje.

Jinak GB MA770-UD3 (rev2). Myslim ze za ty penize neexistuje nic lepsiho (za predpokladu ze chces novou desku)
TOBiAS02 (97)|7.9.2009 14:25
myslím, že jsem nějakou viděl, ale nejsem si jistý.. nebo to byla AM2+? ale ta se na pozdější upgrade asi nehodí co?

jinak u intelu je FSB, co je u AMD - reps jaké nejrychlejší DDR3 by nebyly FSB bržděny?
jrx (1880)|7.9.2009 14:29
[quote=TOBiAS02;290354]myslím[/quote]

To je právě to ;)


A na pozdější upgrade se nehodí žádná. Technologie jdou dopředu takovým tempem, že prostě neexistuje řešení, které by poskytlo možnost výhodného upgradu za pár let.
cool.user (2822)|7.9.2009 14:44
[quote=TOBiAS02;290354]myslím, že jsem nějakou viděl, ale nejsem si jistý.. [/quote]
AM3 = K8/K10 socket se slotama pro DDR3 pameti
AM2 = K8/K10 socket se slotama pro DDR2 pameti

Ze samotne podstaty je jasne ze AM3 deska ktera ma pouze ddr2 sloty nemuze existovat.

[quote=TOBiAS02;290354]jinak u intelu je FSB, co je u AMD - reps jaké nejrychlejší DDR3 by nebyly FSB bržděny?[/quote]
Mohl bych ti vypravet jak amd nevyuziva klasickou fsb, ale ono je to uplne jedno, protoze ti to stejnak nic neprinese. Nejak nechapu proc chces porad neco vysvetlovat a proc se nespokojis s tim co ti jednoduse poradime....
TOBiAS02 (97)|7.9.2009 15:46
u toho AM2/AM3 - asi jsem se zpletl.. jinak ej ta číselná logika uplně jednoduchá a logická :)

no, zoumám totiž ještě možnost, že bych využil DDR3 ramky + plus tedy ty co mam vyhodil..

u Intelu by ramky rychlejší než FSB logicky neměly smysl (myslím) ale u AMD nevím, co tam je msíto tho FSB.. na mym Athlonu ještě 1GHz FSB je aspoň v BIOSu.. dnes už maj HT protokol, ale to jsou moc velký čísla na to aby to souviselo s ramkou.. :D
řešim to proto,ž e je mi jasné, že při renderignu bych vyšší frekvenci ramek an výkonu určitě poznal.. dosud jsem se zabýval jen herními CP, kde je nad 800MHz jen plýtvání penězi..
jinak se spokojuju s tim co mi poradíte, ale rád ybch, kdyby někdo s praktickými zkušenostmi řek "tuhle desku mam, fuguje skvěle", "pokdu namontuju 1066MHz ramky, je to fakt znatelně rychlejší než 800MHz -> investice se vyplatí" atd.. :) nechci udělat někde chybu stjenou,jako bla ta minulá :) nemám peníze, nemohu si dovolit kupovat levné věci :)
cool.user (2822)|7.9.2009 15:54
[quote=TOBiAS02;290397]u Intelu by ramky rychlejší než FSB logicky neměly smysl (myslím) ale u AMD nevím
[/quote]
No, v zasade opet myslis spatne.
TOBiAS02 (97)|7.9.2009 16:00
ok, omlouvám se že myslím :D
jak to tedy je? :)
cool.user (2822)|7.9.2009 16:04
[quote=TOBiAS02;290403]ok, omlouvám se že myslím :D
jak to tedy je? :)[/quote]

Cim rychlejsi tim lepsi. Cim nizsi latence tim lip.
TOBiAS02 (97)|7.9.2009 16:31
no jo, tak to jsem si domyslel :) spíš mi jde o to, kde to má limity.. nebo nemá? :D na rendering se ale vyšší frekvence vyplatí, že? je to ale dost velká investice :/
cool.user (2822)|7.9.2009 16:34
[quote=TOBiAS02;290413]no jo, tak to jsem si domyslel :) spíš mi jde o to, kde to má limity.. nebo nemá? :D na rendering se ale vyšší frekvence vyplatí, že? je to ale dost velká investice :/[/quote]

Z pohledu cena/vykon nevyplati. V zasade se da rict ze dnes se vyplati nejlevnejsi ddr2 800/1066 mhz pameti a nejlevnejsi ddr3 1333mhz pameti. Priplacet si casto i 100% ceny za vyssi rychlosti nema smysl.*

[SIZE="1"]*samozrejme tohle kategorizovani neber prilis vazne, vyjimky existuji vzdycky.[/SIZE]
TOBiAS02 (97)|7.9.2009 16:38
právě to je to, co jsem měl namysli :) takže nevyplatí :)
TOBiAS02 (97)|16.9.2009 21:19
ok, jsem pevně rozhodnut pro Phenom X3 720 BE, a ani ty nový Athlony II X4 mě nevzrušují.. avšak mám dilema, co se chladiče týče.. odemknuté čtvrté jádro by nezvládl a přetakt už vůbec ne.. ale jaký chladič vzít? musíme také uvažovat danou cenovou hladinu - chladič za 1000 bych asi nebral, to si raději za tu cenu doplatim to čtyřjádro s boxovym chladičem, který bude mít stejnej výkon jako tenhle přetaktovanej 720 (+-).. a taky aby se vešel do EuroCase ML 5410.. moc modelů se nenabízí, pokud vezmu jen kousky co budou v nejbližší obě v příbramském skladu CZC, nabídka se ještě zůží.. když připočtu hranici 650 korun, ani není z čeho vybírat :D:D
návrhy?
jrx (1880)|16.9.2009 21:29
Mě teda Athlon II x4 docela "vzrušuje". S X4 620 máš jedno jádro navíc oproti X3 a výjde ještě levněji než X3 720. A X4 630 je zhruba o stovku dražší než ta 720. :thumb Nemá sice L3 Cache, ale to podle mě rendering ani výkon výrazně neovlivní a i kdyby, jedno jádro navíc půjde v renderingu jistě poznat více než chybějící L3. Škoda že se Athlony X4 nedostali na trh dříve, nemusel mít tento thread tolik stránek
TOBiAS02 (97)|16.9.2009 22:59
no, já nevím, to je právě to, zda ta L3 něco ovlivní.. jinak by mě docela dost vzrušovaly :D ale jak Athlon nemá L3, myslel sjem že budu za blbce, kdybych chtěl 630tku místo 720tky :D tak ajk je to tedy? v testu jsem viděl srovnání pouze s Phenomem X4 9550 a Quadem Q8200 nevím, jak je to s 720tkou, ale to značení jsitě o něčem vypovídá - 720tka musí být silnjší než 630tka.. nebo ne? :D
Jandaskunk (2330)|16.9.2009 23:12
Značení je značení a to o výkonu doopravdy moc nevypovídá (pokud nesrovnáváš třeba stejnou řadu jako např. 620 vs. 630, kde to vyšší číslo má i vyšší frekvenci jader), to bys mohl pak říkat že phenom 9550 je lepší jak phenom II 940 apod. IMHO L3 cache je dobrá možná na hry, ale na rendering to podle mě moc neovlivní, to spíš ty jádra
r34ktor (7477)|17.9.2009 12:00
[quote=Jandaskunk;293365]IMHO L3 cache je dobrá možná na hry, ale na rendering to podle mě moc neovlivní, to spíš ty jádra[/quote]
U Blenderu ano.



Ovšem rozdíl není velký a z hlediska poměru cena/výkon se lépe jeví nový Athlon II X4 620.
mstejska (2912)|17.9.2009 12:11
Pokud půjde přetakt takhle, tak se chybějící L3 cache nažene frekvencí.
Logout (4018)|17.9.2009 13:02
Tim bych si nebyl tak úplně jistej - propad výkonu díky chybějící L3 cache znamená, že má procesor problém s nedostatečnym přísunem dat - a to se frekvencí nahání špatně. Ale to neznamená, že to neni opravdu dobrej procesor, co se týče poměru cena/výkon.
TOBiAS02 (97)|17.9.2009 18:54
tak díky :) už jsem si myslel, že jsem se rozhodl :D jak to vypadá, tak začínám uvažovat o 620tce.. ale i k ní bych pro přetakt potřeboval chladič..

teď mě ještě napadlo, že u tý 720 je šance na 4tý jádro, zatímco u 820tky je šance pouze k přetaktu.. je to velké dilema.. asi byvh ale dal přednost Phenomu.. nebo jít do Q8200?
TOBiAS02 (97)|21.9.2009 17:18
Tak to tu můžete uzavřít, bylo objednáno :)

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

díky za rady :)
speedsnail (4876)|21.9.2009 17:25
Kristova noho kdo ti doporučil AC Freezer Extreme???

jen krátky výňatek z diskuze na czc..

[quote]Chladí mizerně

Koupil sem ho na Phenona II X4 a musím říct po dvou dením testování,že původní dodanej chladič je lepší než tento. NEKUPUJTE

Zcela s tebou souhlasim?-viz me zkusenosti nize,uz bych ho tam nevratil ani zadarmo...

Nechladí skoro vůbec nechci více!!!

Taky bych si ho už nekoupil ... čekal sem od toho mnohem víc :?-)

Presne tak, dost velke zklamani, ze ja nepriplatil dve stovky na skvely CM Hyper 212. A to jsem ho mel za 560Kc, lituji ty co ho koupi ted za 800Kc...
[/quote]

Tu otázku "kdo ti ho poradil" jsem myslel zcela vážně. Jestli někdo zde na fóru, tak to jdu hned pořešit.. :angry

p.s. deska a procák jsou oukej.
TOBiAS02 (97)|22.9.2009 23:25
tak já nevím, na co mám brát potaz, ale teploty z Everesta jsou 43°C v zátěži a to sje jel asi desetiminutový render na 3 thready v blenderu 2.49a.. zatim fakt vpohodě :) i když asi jsem měl vzít i pastu - moc jí tam nebylo, akovej čtvereček, nikoli zdaleka přes celý čip!! a to určitě není dobře!! ale na tom boxovém je jí ještě míň a je to ještě menší chladiˇč a musím říc, že muj Athlon 3800+ má větší chladič než si přivezl tento Phenom!!!!

ale co tak koukám, větší by se mi stejnak asi do skříně nevešel - tenhle je tam uplně na milimetry!!!! a špatný mi tedy nepřipadá!! :)
speedsnail (4876)|23.9.2009 09:18
Hmm že by všichni měli smůlu na zmetky z výroby, resp. ty štěstí na funkční kousek? No vypadá to tak a gratuluju :thumb.
r34ktor (7477)|23.9.2009 09:34
[quote=TOBiAS02;295204]tak já nevím, na co mám brát potaz, ale teploty z Everesta jsou 43°C v zátěži a to sje jel asi desetiminutový render na 3 thready v blenderu 2.49a..[/quote]
Co postnout výsledky? Jak jsi z upgradem spokojen?
Logout (4018)|23.9.2009 11:41
speedsnail:
Ne všichni s nim jsou nespokojený:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
byť souhlasim, že za tu cenu jsou lepší chladiče.
TOBiAS02 (97)|23.9.2009 14:59
tak jako, musím říct, že jsem zatím spokojen :)
bylo pár problémů - ze dne na den prostě přestal fungovat kabel od netu a já byl vyděšenej, že odešla síťovka hned na začátku u nový desky, ale je to kablem a nevim proč - swithc bliká ale kabel byl odpojen..

jinak měl sjem s tím problém až do 4 do rána, kdy jsem šel spát po úšpěšným nainstalování W7 Proffesional 64 bit CZ s legální icencí :) jsem z nich fakt nadšen :D těch hračiček a serepetiček a kravinek co tam je :D
tím jsem taky skončil a víc jsem nedělal.. ale zkusil jsem za běhu test.blend a na 3 thready jsem dal minutu a 4 sekundy.. a to mi připadá docela málo :D ale to jem neměl žádou optimalizovanou verzi..

musím chladič pořádně otestovat, ale teĎ májme ve škole nakládačku a nestíhám se ke kompu ani dostat, natož testovat delší dobu..

zase se ozvu :)
TOBiAS02 (97)|26.9.2009 11:22
Hahá :D

tak jsem zvednul násobič na 15 a na frekvenci 3008MHz po dvouhodinovém trápení všech 3 jadýrek v Blenderu, tedy pokud se dá AMD Overdrive a SpeedFanu věřit, neměl šanci dosahnout 39°C za pokojové teploty kolem 22°C :) já nevím jak vám, ale mě to připadá víc než skvělé a ej to tak skvělé, že se tomu nechce věřit :D

každopádně, ten BOX chladič co s Phenomem přišel, byl víc než k smíchu, pokud jsem jen jeho velikost porovnal s tím AC :D netvrďte mi že ten prcek by to uchladil, když i na Athlonu mam větší chladič!!

pokoušel jsem se i Advanced Core Calibration nastavit an AUTO nebo All Cores, ale bohužel jsem 4tý jádro neodemkl :(
cool.user (2822)|26.9.2009 11:45
[quote=TOBiAS02;296550] mě to připadá víc než skvělé a ej to tak skvělé, že se tomu nechce věřit :D[/quote]
Ano, to jsme dva kteri temto teplotam neveri.

[quote=TOBiAS02;296550]netvrďte mi že ten prcek by to uchladil, když i na Athlonu mam větší chladič!![/quote]
Ano, amd schvalne dodava chladice ktere neuchladi jejich procesory :stupid Proboha chlape, trochu rozumu ;)

[quote=TOBiAS02;296550]pokoušel jsem se i Advanced Core Calibration nastavit an AUTO nebo All Cores, ale bohužel jsem 4tý jádro neodemkl :([/quote]
V biosu nebo ve win overdrivu?
TOBiAS02 (97)|26.9.2009 14:07
no, z druhé strany jsem naopak slyšel, že uchladí, ale netestoval jsem to :D
každopádně nechápu, proč plýtvají chladiči - na takovýhle procesor si každý koupí lepší chladič..

ano, v BIOSu.. v AMD overdrive se vubec neorientuju, používám ho jen na diagnostiku..
každopádně ať jsem nastavil co jsem nastavil, mam jen 3 jádro :( ale když dám Per core, tak je tam ve výpisu nastavení pro jádra 4 :D přesto mam reálně jen trojjádro :(
když jsem ho přetaktl na 3200 mhz a zapnul render, začaly mi prdět zvuky a rozpadl se obraz skoro všeho - ale jen se zaplym AMD Overdrive :D kydž ho vypnu je vše ok, ale vypíše mi chybu že AOD přestal pracovat, takže jsem to vrátil na 3000MHz :)

nevěřil sjem teplotám a ověřoval i v ostatních programecha všude byly stejné - 38.3°C :D
jrx (1880)|26.9.2009 14:16
[quote=TOBiAS02;296596]na takovýhle procesor si každý koupí lepší chladič..[/quote]

Ne každý taktuje, takže tohle není tak úplně pravda.
cool.user (2822)|26.9.2009 14:20
[quote=TOBiAS02;296596]no, z druhé strany jsem naopak slyšel, že uchladí, ale netestoval jsem to :D
každopádně nechápu, proč plýtvají chladiči - na takovýhle procesor si každý koupí lepší chladič..[/quote]
Zij prosimte v realnem svete. Drtiva vetsina pc je vybavena standardnim boxovanym chladicem. To je fakt. Lepsi chladic kupuje jen naprosta minorita lidi, hlavne kdyz ten boxovany je zcela dostatecny.
Richmond (8084)|26.9.2009 14:30
[quote=TOBiAS02;296596]nevěřil sjem teplotám a ověřoval i v ostatních programecha všude byly stejné - 38.3°C :D[/quote]
Nejvic bych asi veril teplotam v BIOSu, pac treba CoreTemp ukazuje teploty dost divne (pro vsechny jadra stejne, vykyvy teplot taktez dost pofiderni...). Tech 40° bych i veril, ale rozhodne ne pri renderingu po 2 hodinach (pokud nemas jooo vitr ve skrini a pustenej vetrak na cpu na max). Kazdopadne chvalim za "testovani" stability renderingem - castokrat umi zatopit o par stupnu vic nez treba OCCT + jeste otestuje stabilitu ramek :thumb