[SPOILER=Ako si vybrat vyrobcu slusnej dosky, par tipov:]
- pozriet si, ako casto vydava vyrobca BIOSy a pre starsie dosky, ako dlho ich podporuje.
- pozriet reakcie na webe na danu dosku - recenzie, hodnotenie uzivatelov, chyby a problemy uzivatelou s nimi,
- pozriet si napr. prevedenie dosky, ci su tam nejake lepsie kondiky, znacka kondikov, ci typ /napr. solid/ a kolko fazove napajanie ma + zvolit vhodnu cipovu sadu.
- pozriet ci ma doska adekvatne urobene a slusne chladenie cipsetu, ci sa neprehrieva,
- hladat dosky, ktore davaju minimalne 3 rocnu zaruku /pripadne viac/
- informovat sa u dodavatela - ktore maticne dosky im najlahsie reklamuju a ake pocty reklamacii momentalne mavaju /to sice nic nepovie o situacii za par rokov.../.
- uvedomit si, ze do drahsich maticnych dosiek sa mozu davat lepsie suciastky /ale nemusia/, avsak do lacnejsich idu vo vacsine iba lacnejsie suciastky /co zase vsak neznamena, ze musia byt zle.../. Takze platia VACSINOU, co si clovek zaplati, to ma. I ked su vynimky...
A nakoniec zapracuje mozno stastie, mozno karma a niekomu sa vyber podari, niekomu nie
Taktiez okrem tohoto je vhodne dodrziavat ine postupy, vhodne pre pocitacove zostavy, aby dlhsie vydrzali. T.j. - ake tomu clovek urobi podmienky /napajanie, chladenie, prach, vlhkost vzduchu, elektromag.pole, spravanie sa k HW atd/, tak sa to bude negativne, alebo pozitivne prejavovat aj na zivotnosti HW. Potom sa moze stat, ze vela ludi nadava na znacku XY a ini s nou nemaju najmensi problem, pokial odstranili pravdepodobnu pricinu problemov uz v zarodku[/SPOILER].