Jak zjistit jméno a typ gr.karty
ahoj mám tu velký problém bohužel potřebuju nainstalovat ovladače gr.karty ale neznám nazev ani typ..Everest?nic..CPuz?taky nic dxdiag my take nepomohl spravce zarizeni taky ne uz ted nevím co dělat tak mi prosím poraďte
A z toho má člověk poznat co? Nejspíš nějaká Gigabytka kdoví jaká... přečti si ty samolepky, co na ní jsou nalepené, mělo by tam být napsáno něco třeba jako Gigabyte GV-R657D3-2GI nebo něco podobného, to přesně by bylo třeba vědět.
Pokud je to Gigabytka, to to bude vedle slotu, pokud by to náhodou byla Sapphirka, tak by to mělo bejt na tej bílej samolepce úplně vpravo.
Jelikoz to zatim nikoho nenapadlo, zminim moznost identifikace i pomoci Spravce zarizeni, odkud lze vycist ID zarizeni :idea
to je fakt, toho jsem si vubec nevsiml ... ale je to 2 slot, a blby je ze neni videt jestli ma pridavny napajeni nebo ne :D
Sapphire HD65xx/66xx ? :cool: ty nemaji crossfire propojku :D
no koukam ze nektery HD4670 ten bridge taky nemaji tak by to mohla byt spis ta (s jinym chladicem)
no koukam ze nektery HD4670 ten bridge taky nemaji tak by to mohla byt spis ta (s jinym chladicem)
No taky hledám, ale nevidim... a tahle na obrázku to neni, prvně dvojitá záslepka a za druhý by ze strany byla vidět ta cívka... nevim :D
jeste koukam ze na predni strane ma evidentne VGA konektor a vzadu to vypada na 2x DVI
+ pridavny napajeni tam nevidim
+ pridavny napajeni tam nevidim
vypada slibne :P

EDIT:
Aha, jo to HDMI tam nakraji nebude :D
Ale jako rozhodně je to GB nebo Saphire a rozhodně některej ze slabších modelů :D

EDIT:
Aha, jo to HDMI tam nakraji nebude :D
Ale jako rozhodně je to GB nebo Saphire a rozhodně některej ze slabších modelů :D
Zuky kartu vyndej, jak už tady někdo zmínil a podívej se na větrák, tam bude nálepka výrobce, dálší označení hledej u PCI slotu.
Jinak já bych to viděl na Gigabyte HD 7750 128bit 2GB DDR3 [GV/R7750C-2GI]
[ATTACH=CONFIG]28612[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]28610[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]28611[/ATTACH]
Crossfire propojku nemá, kondíky by seděly a dvouslotovka to také je. Ale jistej si stejně nejsem :D
Jinak já bych to viděl na Gigabyte HD 7750 128bit 2GB DDR3 [GV/R7750C-2GI]
[ATTACH=CONFIG]28612[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]28610[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]28611[/ATTACH]
Crossfire propojku nemá, kondíky by seděly a dvouslotovka to také je. Ale jistej si stejně nejsem :D
je to určitě Gygabite.. ale mám problém gr.kartu bohužel vyndat nemuzu..:( ze spoda nic napsany není bohužel tak ja fakt nevím a spravce zarizeni mi to pise něco s VGA protože nejsou instlé ovladače gr.karty ;)
Tak střelíme ovladače od boku. Jaký máš OS? Jestli WinXP, zkus tohle:
http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonaiw_xp.aspx
Edit: opraven link ...
http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonaiw_xp.aspx
Edit: opraven link ...
Trpasek: :thumb dostáváš jednoho bludišťáka :D
jak je ta karta stará? btw. možná bych zkusil nejdřív ovladače na tu 7750, to vypadá asi nejslibněji... i podle spodní strany to na ní vypadá.
Win 7 32bit http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonaiw_vista32.aspx
Win 7 64bit http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonaiw_vista64.aspx
jak je ta karta stará? btw. možná bych zkusil nejdřív ovladače na tu 7750, to vypadá asi nejslibněji... i podle spodní strany to na ní vypadá.
Win 7 32bit http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonaiw_vista32.aspx
Win 7 64bit http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonaiw_vista64.aspx
mám W/vista :)
---------- Doplněno v 13:57 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 13:53 ----------
kartu jsem kupoval v lednu :)
---------- Doplněno v 13:57 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 13:53 ----------
kartu jsem kupoval v lednu :)
Podporované operační systémy:
- Windows 8 32-bit version
- Windows 8 64-bit version
- Windows 7 32-bit version SP1 or higher
- Windows 7 64-bit version SP1 or higher
- Windows Vista 32-bit version SP2 or higher
- Windows Vista 64-bit version SP2 or higher
To by odpovídalo... jde o 32bit nebo 64bit? Zjistíš tak, že pravým tlačítkem klepneš na položku Počítač a v nabídce vybereš Vlastnosti. Hledej pod položkou Typ systému:
Ovladače jsou stejné jako pro Win7, tak pro WinVista, takže jedny z těch, na které jsem ti posílal odkaz (podle typu systému).
EDIT:
tyhle http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonaiw_vista32.aspx
Ovladače jsou stejné jako pro Win7, tak pro WinVista, takže jedny z těch, na které jsem ti posílal odkaz (podle typu systému).
EDIT:
tyhle http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonaiw_vista32.aspx
32-bit ADM jsem nainstaloval uz a co ted ?:)
---------- Doplněno v 14:12 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 14:09 ----------
a padá mi adobe flash ..
---------- Doplněno v 14:13 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 14:09 ----------
omg vsechno neodpovída...nic nejde instalovat ..
---------- Doplněno v 14:12 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 14:09 ----------
a padá mi adobe flash ..
---------- Doplněno v 14:13 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 14:09 ----------
omg vsechno neodpovída...nic nejde instalovat ..
ok jde to :) odinstaloval jsem jen AMD ..:)
---------- Doplněno v 14:37 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 14:37 ----------
ale jak mam nainstalovat ty ovladače ?
---------- Doplněno v 14:37 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 14:37 ----------
ale jak mam nainstalovat ty ovladače ?
Pokud to s ovladačem zlobí, tak je karta vadná (popř. máš jiný HW problém), nebo je načatý OS, což zabraňuje jeho správné funkci.
gr.karta je dobrá na W/7 mi to šlo mně pouze sere to ze nevím nazev moji gr karty -,- abych instnull ovladače
Proto jsme chtěli aby jsi tu kartu vyndal ven a podíval se k PCI slotu, kde býva označení GPU viz. můj předchozí příspěvěk č.22 :thumb
EDIT: Konkrétně foto č. 2 ;)
VencaX: Díky :D
EDIT: Konkrétně foto č. 2 ;)
VencaX: Díky :D
No keď si ju kupoval len nedávno, tak máš od nej hádam nejaký doklad :notsure .... ovládače od základnej dosky nainštalované máš?
Bočnicu z kompu máš dole, tak stačí povoliť jedna/dve skrutky, prípadne odistiť kartu zo slotu a je to ..... máš zakázané sa toho dotýkať alebo sa necítiš?
Tak iba kvalitnejšie foto /a upnúť sem, nie kadetade po ulož ..../ .... ako je to s tými ovládačmi od základnej dosky? Sú - nie sú ?
Pokud nechceš kartu vyndavat, stačí vzít zrcátko + kapesní svítilnu a přečíst typ. Není pod ní žádná karta, která by bránila přístupu.
hele tak ja tak v 5 to jsem dam ten obrazek ze spoda gr karty..
---------- Doplněno v 15:10 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 15:09 ----------
nejsou
---------- Doplněno v 15:10 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 15:09 ----------
nejsou
[QUOTE=zukyCZ;533816]hele tak ja tak v 5 to jsem dam ten obrazek ze spoda gr karty..
nejsou[/QUOTE]
Hledáš konkrétně to, co je na následujícím obrázku v červeným rámečku
[ATTACH=CONFIG]28616[/ATTACH]
nejsou ovladače k desce? Tak je stáhnem... pokud nevíš typ desky, tak podle následujícího obrázku
[ATTACH=CONFIG]28617[/ATTACH]
nejsou[/QUOTE]
Hledáš konkrétně to, co je na následujícím obrázku v červeným rámečku
[ATTACH=CONFIG]28616[/ATTACH]
nejsou ovladače k desce? Tak je stáhnem... pokud nevíš typ desky, tak podle následujícího obrázku
[ATTACH=CONFIG]28617[/ATTACH]
[QUOTE=zukyCZ;533774]spravce zarizeni mi to pise něco s VGA protože nejsou instlé ovladače gr.karty ;)[/QUOTE]
I tak je tam ten pozadovany udaj (ID zarizeni) uveden!
U desktopove grafiky navic neni treba pro ovladace k vyrobci karty, ale pouzivaji se ty od AMD, takze kluci te vedli spravne. Navic se ti ovladace podarilo nainstalovat, coz by v pripade, ze bys tam mel nVidii, neproslo.
I tak je tam ten pozadovany udaj (ID zarizeni) uveden!
U desktopove grafiky navic neni treba pro ovladace k vyrobci karty, ale pouzivaji se ty od AMD, takze kluci te vedli spravne. Navic se ti ovladace podarilo nainstalovat, coz by v pripade, ze bys tam mel nVidii, neproslo.