Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Problém s RAM DDR1 1G RAM KVR400X64C3A/1G Kingston

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    10

    Ahoj všichni,
    potřeboval bych poradit. Koupil jsem si dvě DDR1 1G RAM KVR400X64C3A/1G Kingston. pro upgradování mého starého PC. S jednou 1 G RAM mi PC šlape, ale jakmile dám dvakrát 1 G RAM, zapne se dual channel. Dostal jsem se pouze dvakrát do Windows, pak systém spadnul. Běžně se stane, že Windows ani nenaběhnou a počítač se sám restartuje. Několikrát mi vyběhla i modrá obrazovka smrti. Moje základní deska je Epox EP-4PGAI (bohužel nemám k této desce manuál, googloval jsem asi dvě hodiny a nikde jsem ho nenašel, mám jen specifikaci v PDF). Podporuje DDR1, 2 G RAM, PC2100, PC2700, PC3200. RAMky Kingston, které mám, jsou PC3200, takže by vše mělo fungovat. Procesor je Intel Pentium 4, 3Ghz.
    Co jsem zkoušel:
    upgrade Biosu na vyšší verzi
    nastavování RAM (pokus / omyl), při jednom nastavení RAM jsem musel dokonce vyndat baterku z boardu, protože se mi kousnul a nedostal jsem se ani do Biosu, tím pádem jsem resetoval i Bios a znovu ho nastavil, ale ani to nepomohlo.
    Původně byl v PC procesor Pentium 4 Celeron 2Ghz, takže jsem ho také vyměnil za Intel Pentium 4 3Ghz.
    Fakt už nevím, co mám dělat, aby mi deska vzala dvakrát 1G RAM a šlapalo to. Já jsem vyzkoušel všechno, co mě napadlo. Najde se tu někdo, kdo by mi poradil nějakou fintu fň? Předem díky za všechny rady a pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,116

    Napis si trodasovi, to je zdejsi vestec
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    10

    Ještě můžu dodat, že:

    Při startu PC mi to píše:
    Memory type: DDR266 @133Mhz FSB:800Mhz

    Bios - nastavení RAM je:
    Advanced Chipset Features (záložka v Biosu)
    DRAM Timing Selectable - Manual
    CAS Latency - 3 (to by mělo být správně)
    Active to Precharge Delay - 6 (nejsem si jistý jak nastavit)
    DRAM RAS# to CAS# Delay - 3 (nejsem si jistý jak nastavit)
    DRAM RAS# Precharge - 3 (nejsem si jistý jak nastavit)
    Aggressive Memory Mode - Max (maximální využití ram)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Aggressive Memory Mode - Max

    Tohle se mi nelíbí, dej tam nejkonzervativnější nastavení co je k dispozici.

    Pokud nepomůže, nech DRAM Timing na Auto.

    Kterákoli z obou pamětí samotná funguje správně?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    10

    Paměti jsou v pořádku, zkoušel jsem je i jednotlivě a oba sloty jsou taky OK, přehazoval jsem v nich ramky. Jak by mělo vypadat nejkonzervativnější nastavení? Jestli myslíš Aggressive Memory Mode, měl jsem tam standart a na ten to taky nešlapalo. Když dám Auto respektive By SPD, změní se jen CAS Latency na 2,5 a taky to nešlape. Kingston by měly mít časování 3.
    Naposledy upraveno uživatelem Genesim: 28-09-2013 v 16:29
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele john
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    880

    zkousel jsi postupne zvysovat voltaz RAM? je mozne, ze uz nemaj potrebny proud pro dve RAMky / mozna naky kond v MB /....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    10

    To jsem nezkoušel.
    Bios záložka: Power Bios Features
    Default VDIMM Voltage - 2,60V (nedá se upravovat)
    VDIMM Voltage - +0,00V (dá se upravovat přidáváním do plusu)
    New DIMM Voltage - 2,60V (nedá se upravovat)
    Ram Kingston mají běžet na 2,6V. Mám tedy postupně přidávat podle možností v záložce VDIMM Voltage? Kolik si můžu dovolit přidat? Neodpálím tím ramky?

    Bios záložka: Power Bios Features
    Memory frequency (možnosti k nastavení)
    6:4 = DDR 266
    5:4 = DDR 320
    1:1 = DDR 400
    Auto = DDR 266
    Co tam mám nastavit? Zkoušel jsem Auto = DDR 266, 6:4 = DDR 266, 1:1 = DDR 400 (zaseklo mi to celý board).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    10

    Tak jsem zkusil nastavit napětí na 2,7V a 2,8V a nepomohlo to, naopak bych řekl, že to bylo horší, pokaždé se mi objevila modrá obrazovka. Když jsem dal napětí zpět na 2,6V, PC se pouze restartovalo. Když jsem zvedal to napětí, zvedalo se jen New DIMM Voltage, Default VDIMM Voltage zůstalo 2,6V.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Přidej jim 0,2 V a uvidíš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    10

    No to jsem udělal z 2,6V na 2,8V a nepomohlo to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Je možní že si deska s pamětmi nerozumí. To se občas stává, obzvlášť když osadiš maximum co deska zvládne. Tyhle kombinace se ani moc netestují, v době kdy byla deska nová bylo 2 GB RAM zbytečnost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    10

    No, to máš sice pravdu, ale když ve specifikaci píšou:

    Supported RAM Technology DDR SDRAM
    RAM Installed ( Max ) 0 MB / 2 GB (max)
    Supported RAM Speed PC2100, PC2700, PC3200

    Tak si z nás snad nedělaji srandu.
    Měl by ještě někdo nějaký nápad, předem diky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    10

    Tak jsem zatím otestoval RAM1 slot1 a RAM2 slot2 každou zvlášť a žádné errory. V příloze jsou vyfocené obrazovky. Teď testuji obě RAM, až to bude hotové dám to sem taky. Ještě jsem vyfotil print screenem program CPU-Z, ale mám to v starém PC a teď se k tomu nedostanu, takže to sem dám potom, až skončí Memtest obou RAM.
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Memtest první RAM slot1.jpg 
Zobrazení: 166 
Velikost: 176.7 KB 
ID: 29085Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Memtest druhá RAM slot2.jpg 
Zobrazení: 142 
Velikost: 170.2 KB 
ID: 29086
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Hmmm, tak za 1:
    Manuál je zde: http://www.scribd.com/doc/71022720/E...board-EP-4PGAI

    za 2: podívej se na kondíky, protože Epoxy montovaly divné kondenzátory do svýchmainboardů - nenafukuje se nějaký? Nevytáká z něj něco? Nevystrkuje žádná spodní zátku? Viz. http://www.svethardware.cz/forum/sho...h-kondenzatoru
    Protože pokud zvýšení napětí nepomáhá, tak deska právě odchází a zvýšením napětí a snahou o víc paměti ji jen dorazíš. Jaké značky kondíků jsou kolem pamětí? Jestli je to GSC nebo Teapo nebo jiná známá špatná značka, tak není co řešit.

    za 3: brzy se začnou projevovat i jiné problémy = nejrozumnější je to zahodit a rychle přejít na něco nového, co funguje. Tento PC už fungovat nebude. Nejsem ani věštec, ale prostě to vím. Já měl Expo 8RDA+ a jak odešly kondíky, tak jsem ho už NIKDY nerozběhl... a že bych moc chtěl, pač to bylo super mobo na AXP. Legenda. Ale - GSC kondíky... a OST. Smůla. Konec.
    Mám i fotky, jak se nafukují: http://ax2.old-cans.com/s.php?p=wc&v=v2&d=1&id=75&c=10
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    10

    1: díky za odkaz, manual tam sice nějaký je, ale za stažení chtějí 9 dolarů. Tomu neříkám manual, ale zlodějina.
    2: moje kondíky na desce jsou zatím v dobré kondici, žádný nafouklý ani vyteklý kondenzátor. Trochu tomu rozumím a vím jak vypadá vadný kondenzátor. Pár fotek mé desky jsem dal do přílohy.

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSCF6660.jpg 
Zobrazení: 163 
Velikost: 1.44 MB 
ID: 29090 Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSCF6664.jpg 
Zobrazení: 143 
Velikost: 1.48 MB 
ID: 29089

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSCF6666.jpg 
Zobrazení: 159 
Velikost: 1.44 MB 
ID: 29088

    3: Doufám, že jsem se tě nějak tím věštcem nedotknul. Byl jsi mi tak doporušen, takže jsem to chápal tak jako věštec = odborník.

    4: Pokud by si mi chtěl skutečně pomoc. Přidávám další test, tentokrát obou RAM, opět bez erroru. Také jsem vyfotil celý BIOS, pro případnou kontrolu nastavení. Co je divné, že v BIOSu mám nastaveno u RAM něco jiného než ukazuje Memtest a CPU-Z. Ještě mám vyfocené startovací obrazovky před update a výměně CPU a po update a výměně CPU. A jak jsem slíbil dávám sem i print screeny z programu CPU-Z. Tak pokud by někdo měl chuť se na to podívat budu rád. Předem díky za každou radu.

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Memtest obě RAM slot1 a slot2.jpg 
Zobrazení: 147 
Velikost: 150.9 KB 
ID: 29091

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Startovací obraz před ubdate a výměnou CPU.jpg 
Zobrazení: 160 
Velikost: 110.0 KB 
ID: 29093 Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Startovací obraz po ubdate a výměně CPU.jpg 
Zobrazení: 139 
Velikost: 95.5 KB 
ID: 29094
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Problém Kingston datatraveller
    Od Dvdk v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 23-06-2012, 17:31
  2. DDR2 do DDR1
    Od ciny v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 18-12-2010, 00:12
  3. Problém Kingston Data Travel 4GB
    Od athens v sekci Flash disky, pam. karty
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 14-06-2010, 20:47
  4. Problém s Intel DP35DP + 2x 2GB Kingston DDR2 800 HyperX
    Od tygerstyle v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 31-07-2008, 01:15