Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 5 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 68

Téma: Herní pc sestava do 30 000 Kč

  1. #16
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od BiGFather Zobrazit příspěvek
    ....
    Ramky : koukam, ze leti crucialy, jak dlouho ta znacka je na trhu ? Drive letel Kingston, neni CL 9 moc ?
    Pod značkou Crucial prodává svoje výrobky Micron. A tahle firma je na trhu skoro 40 let. Latency neřeš, nemá na výkon skoro vliv. CL9 je standard u DDR3.


    A jestli jde o hry, tak bych spíš oželel taktovací procesor i desku a maximum dal do grafiky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    Jul 2015
    Příspěvků
    35

    Cauves.

    Jeste jednou diky moc, jsem na dovce, proto trochu delay.

    To SSD stale zvazuju, treba do nej pujdu i za cenu mensiho prilatku, ono to v celkove sume uz nebude tak horky.

    Co se tyce te grafiky tak ta 980 bude nejlepsi "rozumna" volba? V dobe kdy jsem kupoval sveho "Radóna" tak meli GF problemy s topenim, resp provozni teplota byla brutalni, ja ke svy 6950 koupil jiny chladic, mel jsem odemykatelny bios a slo z toho udelat 6970?90? Nevim uz, sice ne totozne vykonnou ale dost podobne. Tzn z grafiky za cca 7 jsem vymackl to co jine davali cca za 10k :-) ale nerikam, ze bych za kazdou cenu chtel experimentovat, spis jeslti je to "jedina" dobra cesta

    Btw tech 1440p je fakt min. :-) monitor bruskou kvuli fullhd neoriznu :P
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Pokud vím, tak dneska už se na žádný odemykání nehraje Dá se třeba z R9 270 přetaktováním udělat z R9 270X, ale to je trošku jiná dimenze, to jsou karty okolo 5000 GTX980 je rozumná volba právě proto, že je hodně výkonná, ale narozdíl třeba od Radeonů v téhle kategorii moc netopí/nežere - referenčnímu modelu naměřili v Crysis 3 pod 300W, naopak Radeonu R9 290X přes 400W... Taky by mělo být možné ji lehce přetaktovat a částečně stáhnout náskok na 980Ti Podle mě jsou doboru volbou 970 i 980, záleží jen na financích, co si člověk vybere, ale pro 1440p bych volil 980ku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Nováček
    Registrace
    Jul 2015
    Příspěvků
    35

    Prave nad tema kartama si lamu hlavu, co se vyplati co ne. Urctie beru v potaz doporuceni 970=1080p, 980=1440p.
    Na Toms hw pisou v recenzi, ze 980Ti na 4K, 980 na 1440p s tim, ze i 970 poslouzi podobne jako 980. Nicmene cenova propast cca 9-10k za 970, 14-15 za 980 a 18k+ za 980ti je celkem rozdil :-) dle toho je 980 zlata stredni cesta.. Priplatek 4-5k za 980 urcite prakticky poznam vice nez 5 z 980 na ti respektive 10 z 970 na 980ti ze ? Grafika je asi to jedine nad cim ted lamentuju. Ostatni se mi libi, moc :-) jen se bojim toho 4k, kdybych do nej treba do roka sel.. No a nebo koupit 970 s tim, ze za rok bude jina nabidka a koupit kartu i se 4k monitorem.. Hmm nevim nevim..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Tak tady se asi budes muset rozhodnot sam podle svyho nejlepsiho vedomi a svedomi Ja osobne Ti ten finalni soud rict nemuzu, protoze kdyz se nad tim zamyslim ze svyho pohledu, tak Ti reknu, ze 10k a vic bych za grafiku nikdy nedal Ne proto, ze bych na to nemel, ale protoze mi v klidu staci jeta R9 280X za 4500,- a zbytek penez muzu narvat do neceho jinyho, treba do novy televize nebo hudby do auta

    Ale asi bych to videl na dve moznosti:
    1. vim, ze budu kupovat za rok 4K, vim, ze budu mit za rok vic penez, tak bych koupil ted 970ku a za rok koupil 4K monitor a 980ti.
    2. nejsem si uplne jistej, ze budu za rok upgradovat monitor, nebo nejsem si uplne jistej, ze budu mit za rok ty prachy, tak bych koupil ted 980ku (bez ti) a tu si par let nechal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Nováček
    Registrace
    Jul 2015
    Příspěvků
    35

    Je mi to jasny no penize jsou, ale zas proc je vyhodit treba zbytecne ze? Proto se ptam. Muj posledni kousek v cene 13k byl za radeona 1950xt nebo tak nejak a v tu dobu jsem tezce litoval, protoze z nedostatku podpory mi to jelo hur nez lidem s kartama za 8k.. Nic tu kartu neznalo a prirazovalo mi to daleko horsi kusy a i to tak spatne bezelo..A az byl support, karta uz nebyla top.. Od te doby jsem kupoval za 7-7.5k a spokojenost byla, byly zajete, podporovane a celkem vykonne.

    Nicmene soupl jsem dotaz co top se da do 30k(az 35k) tak to tu mam :-) za coz urcite dekuju.

    Kdyby mi ale nekdo rekl, ze mi sestava za 20-25 dokaze rozjet vse na mych 1440p v high detailech a ne na 8fps tak bych nad tim i uvazoval. Tato sestava predpokladam rozjede top hry jako witcher 3 se vsim na fulll bez zaseku..

    Chci aby mi to ty 2-3 roky jelo hodne slusne. Komp co mam ted viz vyse me vydrzel cca 5 let ale uz tak 2 vidim mezery.. vysel me asi na tech 20-25k, ale nic jsem za tu dobu nemenil
    Naposledy upraveno uživatelem BiGFather: 22-07-2015 v 19:16
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2015
    Příspěvků
    312

    Být tebou,tak koupím 970,jestliže si chceš koupit 4K monitor,to logicky znamená že chceš hrát ve 4K.980TI utáhne Witchera 3 v 4K na 28 FPS,předpokládám že chceš hrát v 60 FPS takže je to pro tebe nedostačující.Teď koupíš 970 potom 4K monitor,až vyjdou pascaly (další generace GK od nvidie) tak koupíš nástupce 980TI popřípadě Furyho,ti by mělimít na 4K dost výkonu.Zde nvidia vychvaluješ další generaci: http://www.svethardware.cz/nvidia-pa...eti-hbm2/40835
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Nováček
    Registrace
    Jul 2015
    Příspěvků
    35

    To taky stoji za uvazenou, nebude pak ale cpu pripadne zdroj k te karte uz low?:-) nastupce 980Ti uz bude narez tak aby se to nakrmilo

    Zatim to vidim na B) od ICE, zkusim jeste neco procist a treba sem postnu jeste nejaky dotaz ci navrh sestavy :-) diky vsem.
    Naposledy upraveno uživatelem BiGFather: 23-07-2015 v 19:40
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2015
    Příspěvků
    312

    Jestli počkáš s nákupem CPU,až přijde skylake,tak nevidím zas takový problém Jelikož půjdou (skoro určitě) ceny haswellu dolů,tak by sis mohl dovolit lepší CPU za stejnou cenu jako teď.Popřípadě rovnou koupit skylake,ale ten se podle mě nevyplatí (ze začátku budou drahé ddr4 ramky,než se cenově přizpůsobí trh).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Citace Původně odesláno od BiGFather Zobrazit příspěvek
    To taky stoji za uvazenou, nebude pak ale cpu pripadne zdroj k te karte uz low?:-) nastupce 980Ti uz bude narez tak aby se to nakrmilo

    Zatim to vidim na B) od ICE, zkusim jeste neco procist a treba sem postnu jeste nejaky dotaz ci navrh sestavy :-) diky vsem.
    Tak kdyby doslo na nejhorsi a bylo potreba tu 980ku za rok upgradovat, tak si myslim, ze bude docela dobre prodejna. Jety nVecka si narozdil od jetych AMDcek drzi cenu vejs
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Nováček
    Registrace
    Jul 2015
    Příspěvků
    35

    Jeste k ramce, bude mi stacit? Casto mam na pc rozdelanych vice veci. Neni to nic hardcore ale napr : tabnuta hra, gchrome 5-8oken, hudba, pak pauznu/vypnu hudbu a jdu do hry (hudba nekdy z disku klipy nekdy online streamy). Vim ze kdyz hudbu jedu z disku tak mi casto jede vsechno hur na me nynejsi sestave

    Btw samozrejme jsem myslel moznost "C" od ICE, oprava. Lepsi procak i grafika.. Bez ssdcka, ten 1TB si rozdelim formatem a necham externak 1TB.. Ted mam 2,5TB a kdyz tam nemam kraviny tak to nezaplnim ani z 70%. Disk koupim casem a nebo pokud vymeknu tak si holt priplatim..

    Spis me vrtaji hlavou ty ramky... Jinak jeste pohledam hw bez tech kuponu a her, casto jsou levnejsi, clovek to tim i tak aspon z casti zaplati

    2ICE : Kdybych nakonec posunul hranici do 35K, dalo by se s tim prosim vymyslet jeste neco "vyrazne" zajimavejsiho? at nedelame moc kompromisy a je klid.. Muzu Te poprosit o nastrel s a bez ssd disku, resp upravu "C" ? Dekuji.
    Naposledy upraveno uživatelem BiGFather: 24-07-2015 v 11:56
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Nováček
    Registrace
    Jul 2015
    Příspěvků
    35

    Premyslel jsem misto te i5 hodit : http://www.czc.cz/intel-core-i7-4790/152573/produkt a ramky dat 16GB ty same, (4x4) a mel bych se vejit porad do 35, spis jestli to poznam a jestli mi to prodlouzi vykonnost pocitace v case, tedy oddali dalsi upgrady. Jen u te i7 nevidim, ze by mela odemkly nasobic, takze jestli bez taktu ma cenu..

    Edit : jeste jsem si vsiml, ze ta deska z "C" podporuje max frekvenci 1600, ale ramky pracuji idealne v 1866, nechce to nejakou co podporuje vice ?
    Naposledy upraveno uživatelem BiGFather: 24-07-2015 v 19:56
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2015
    Příspěvků
    312

    Maximální frekvence na které můžou pracovat RAMky s procesorem Intel je 1600 mhz.1866 mhz procesor nevyužij,takže je to zbytečná ztráta peněz.Odemčené procesory od Intelu poznáš tak,že mají v jméně K např. Intel Core i7-4790K tenhle už odemčený je.S tím procesorem bych počkal,až vyjde skylake,ušetříš peníze.V případě že se rozhodneš koupit si příští rok nástupce 980TI/Furyho tak ti výkon procesoru nadbívat nebude
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Starousedlík SHW Avatar uživatele ICE_D
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    2,782

    Ja bych ten Skylake zase tak neprecenoval, kdyz se koupi dneska taktovaci i5ka a pretoci se tak par let vydrzi a az vyjde Skylake, tak rozhodne nebude duvod k upgradu.Navic Intel se sam nechal slyset, ze u Skylake se bude vylepsovat predevsim GPU, nikoli CPU...

    Pokud chces tu 4790ku taktovaci, tak musis vzit tuhle: http://www.svethardware.cz/skylake-n...ezrychli/40845
    Nicmene muj nazor je takovy, ze ve hrach to absolutne nepoznas a bude to trvat jeste par let - protoze pretoceny desktopovy 4-jadra budou vzdycky silnejsi nez slabopucky konzolovy 8-jadro na 1.6Ghz.

    Ty RAMky 1866 jsem vybral, protoze 1600Mhz jsou na CZC drazsi nez 1866! Podtaktovat je muzes vzdycky....

    Hele jeste jedna zajimava moznost - kdyz se tam necha i5ka a 8GB RAMek, tak se za 36k dostanes na 980Ti
    http://www.czc.cz/9fmt9vo36ok0t88545k1i3pi92/seznam

    RAMky muzes dokoupit vzdycky
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jun 2015
    Příspěvků
    312

    S tím skylakem jsem to myslel tak,že haswell určitě slevní až vyjde skylake tudíž by se ta 4790K dostala (podle mého) z 9700 Kč na +- 8700 Kč (spíše méně)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 5 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Herní sestava do 32 K max.
    Od dominik63 v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 02-08-2014, 19:52
  2. Herní sestava pro LCD 19'
    Od Fipkus17 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 23-06-2009, 21:37
  3. Herní sestava s i7
    Od pauls v sekci PC - archiv
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 21-06-2009, 16:22
  4. Herni sestava
    Od Leiton v sekci PC - archiv
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 14-09-2008, 13:44
  5. low end herní sestava do 10.000,-
    Od lukin79 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 19-04-2008, 19:33