reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

GeForce NOW je nyní už také na iOS díky prohlížeči

21.11.2020, Jan Vítek, aktualita
GeForce NOW je nyní už také na iOS díky prohlížeči
Společnost Apple se nedokázala dohodnout s provozovateli herních streamovacích služeb, a tak jejich aplikace musely zmizet z nabídky Apple Store. Už dříve jsme se ale dozvěděli, že to streamovací služby nezastaví. 
Už v říjnu se ozval Microsoft s tím, že připravuje webovou verzi xCloudu, aby mohli i uživatelé zařízení se systémem iOS využívat tuto streamovací službu. A není divu, že to samé si chystal také Google nebo NVIDIA a už dříve šel stejnou cestou Amazon se svou službou Luna, která je ale zatím stále ještě v předběžném přístupu. 
 
 
Nyní tak společnosti Google a NVIDIA v podstatě souběžně spouští webové verze služeb Stadia a GeForce Now, které byly připraveny především proto, aby se daly obejít podmínky firmy Apple týkající se jejího obchodu. Čili ta tak nyní nebude mít možnost ze herních streamovacích služeb ostatních firem získat už vůbec nic, leda by se pokusila ve svém systému zakázat přístup na určité webové adresy a to bychom se pak už mohli jen měkce usadit s popcornem v ruce a sledovat ten bengál. 
 
GeForce NOW je tak nyní k dispozici ve webové podobě na adrese play.geforcenow.com a přímo podporuje webový prohlížeč Safari na zařízeních iOS a iPad. Zatím jde o betaverzi, ale široce přístupnou všem, kteří mají vhodnou výbavu a samozřejmě platí stejné podmínky jako pro ostatní. Čili je tu možnost využívat službu zdarma, ale přednost ve využití volných slotů vždy budou mít platící členové, kteří mohou NVIDII posílat buď 5 USD měsíčně, nebo 25 USD za půl roku (u nás 139 Kč za měsíc či 1668 Kč za rok). Platící zákazníci mají také možnost hrát v rámci jednoho sezení déle a také využívat ray tracing. 
 
Pro hraní na iOS v Safari budeme potřebovat příslušný gamepad, jejichž přehled včetně ostatní výbavy nalezneme na příslušných stránkách. K dispozici je už cca 750 her z obchodů Steam, Uplay či Epic.
 
Nyní tak můžeme očekávat, že nyní i Microsoft představí svou webovou verzi, a to služby xCloud.  


reklama