reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

GeForce RTX 2080 Ti SUPER nebude

16.7.2019, Jan Vítek, aktualita
GeForce RTX 2080 Ti SUPER nebude
Ještě v době, kdy se jen spekulovalo o tom, co vůbec znamená teaser NVIDIE se slovem SUPER, se objevily informace o údajné GeForce RTX 2080 Ti SUPER, či prostě o vylepšeném hi-endu. Ten ale nakonec nepřijde, jak to vypadá. 
A je to celkem i logické, že NVIDIA se nepřetrhne, aby na trh vyslala ještě lepší verzi karty RTX 2080 Ti, když ta ve svých výšinách už dnes nemá žádnou konkurenci. Ostatně od té doby, co jsme se o údajné GeForce RTX 2080 Ti SUPER dozvěděli, se po ní slehla zem. NVIDIA samotná žádnou takovou kartu ani náznakem nezmínila a pak se objevily všemožné spekulace o tom, co by to mohlo být. Šlo spíše o odhady a dohady než o něco, co by mělo mít základ v informovaných zdrojích. 
 
 
Na přesvědčivosti nepřidávalo ani to, že se měl využít nějaký zbrusu nový čip generace Turing, který by snad nabídl ještě více jader než samotný RTX TITAN. Jinak by ostatně nemělo cenu s takovým čipem přicházet na trh, protože by prostě stačilo RTX 2080 Ti posunout na úroveň moderního TITANu a dát jí do vínku plných 4608 CUDA jader s adekvátní další výbavou. No dobře, ovšem kam by se pak měl posunout samotný TITAN, který už tak přijde přinejmenším na dvojnásobnou cenu? Těžko by jej pak někdo chtěl, když už nyní je rozdíl ve výkonu mezi oběma kartami s ohledem na cenový rozdíl velice malý, snad až na výkon v turbu. 
 
Zkrátka a dobře není divu, že se od serveru TweakTown nyní dozvídáme, že RTX 2080 Ti SUPER nebude. NVIDIA zůstane u GeForce RTX 2060, RTX 2070 a RTX 2080 v nových SUPER verzích a zda něco takového potká i nové GTX 1600, to závisí asi opět i na tom, jaké karty si jako doplněk pro Radeony RX 5700 připraví konkurence. 
 
NVIDIA může reagovat také snížením cen, ale to se u ní nyní evidentně nenosí, stejně jako je sleva sprosté slovo u Intelu. Nabídka lepšího hardwaru za stejnou cenu, to je ale něco jiného. 
 
A jak víme, že RTX 2080 Ti SUPER nebude? Redaktor z TweakTown se na to zeptal přímo Jeffa Fishera (SVP, PC divize, NVIDIA), který prostě a jednoduše odpověděl, že tato karta na trh nepřijde. 


reklama