reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Google zdokonalil a zdražil VR headset Daydream View

4.10.2017, Jáchym Šlik, aktualita
Google zdokonalil a zdražil VR headset Daydream View
Google dnes oznámil druhou generaci svého headsetu pro virtuální realitu Daydream View. Nečekejte žádná přelomová vylepšení, ale k pár užitečným změnám přece jen došlo. Už méně příjemnou zprávou je navýšení ceny na 99 dolarů.
Dnešní akce Made by Google byla asi největší událostí v historii této americké společnosti, tedy alespoň co se týče počtu nových zařízení. Google už nechce být jen softwarovým gigantem, čím dál víc proto mluví také do hardwaru. Asi největší novinkou dnešního dne jsou smartphony Pixel 2 a Pixel 2 XL, dočkali jsme se však třeba také konvertibilního Pixelbooku s Chrome OS a pár dalších nových produktů. Jednou z novinek je také headset pro virtuální realitu Daydream View, jehož první generace byla představena přesně před rokem. V čem je nový model lepší?
 
 

Pohodlnější nošení i větší rozhled


 
Část dotýkající se obličeje prošla takovými úpravami, aby rovnoměrněji rozkládala tlak, takže by headset neměl uživatele tolik tlačit. Odepínatelný horní popruh zase snižuje riziko, že by se headset uvolnil a spadl z hlavy. Až při pohledu zblízka si můžete všimnout nového materiálu, kterým je pevnější textilie se znatelnější texturou. Zájemci si navíc mohou vybírat z obměněných barevných variant, jako je tmavě šedá (charcoal), šedomodrá (fog) a korálová (coral). Zatímco u loňského Daydream View zůstávaly některé plastové části headsetu béžové nebo šedé, nyní se však do vybraného odstínu zbarví nejen kompletně celý headset, ale také příslušenství v podobě dálkového ovladače. Další novinkou je možnost ucyhcení ovladače na hlavní popruh.
 
Google nezapomněl vylepšit ani použitou optiku, mimo jiné tak mohou uživatelé očekávat širší úhel záběru. Nový Daydream View se vyznačuje rozměry 168 x 117 x 99 mm a hmotností 261 g. Headset je kompatibilní se smartphony, které podporují virtuální realitu Daydream, což jsou mimo jiné nové modely Pixel 2 a Pixel 2 XL, Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+ a Galaxy Note 8 nebo Moto Z2.
 
 

Vyšší cena a více VR obsahu

 
 
Poslední generace Google Daydream View však s sebou nepřinesla jen různá vylepšení, ale také zvýšení ceny. Zatímco loňský model se prodával za 79 dolarů (1 730 Kč bez DPH), za novinku bude chtít výrobce už 99 dolarů (2 170 Kč) tedy o dvacet dolarů více. Na trzích, kde je foiciálně dostupný internetový obchod Google Store, lze headset předobjednat už dnes, k prvním zákazníkům potom zamíří 19. října. Můžeme očekávat, že svou cestu si novinka opět najde také na český trh.
 
Google také oznámil, že na platformu Daydream míří mnoho nového obsahu. Uživatelé si tak budou moci ve virtuální realitě užít například koncert zpěváka Eda Sheerana, originální animovaný seriál od studia Felix & Paul nebo dokumentární sérii TRVLVR z dílny Discovery.
 


reklama