reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

In Win 309: skříň s grafickým displejem přes celé čelo

17.7.2019, Jan Vítek, aktualita
In Win 309: skříň s grafickým displejem přes celé čelo
Společnost In Win si pro hračičky připravila zajímavou počítačovou skříň, jejíž celé čelo může posloužit jako jeden velký displej. Nesmíme si ale představovat možnosti, která nám dávají LCD panely, jde o trošku něco jiného. 
Společnost In Win je dobře známá tím, že dokáže nabídnout neotřelé zpracování počítačových skříní. Připomenout můžeme její šroubovici ze 40 kg odlitého hliníku, skříně z trubkovitých rámů nebo i to, co představila teprve nedávno na jaře. Nyní tu ale máme nástupce modelu 307, který už také nabízel grafický displej roztahující se přes celé čelo, ovšem nový model In Win 309 vypadá v tomto ohledu daleko lépe.
 
 
Jednotlivé pixely nejsou skryté za mléčným panelem, který by je rozostřoval. Máme tu pěkně viditelnou mřížku či matici skládající se z celkem 144 pixelů (8 x 18), které jsou realizovány individuálně adresovatelnými RGB diodami. Film si tedy na takovém zobrazovadle těžko přehrajeme, ale jednoduchou grafiku už to rozhodně zvládne. A s trochou snahy by taková věc mohla být i užitečná, pokud jde třeba o zobrazování času, počtu nepřečtených e-mailů či IM zpráv, teploty procesoru či grafického čipu, atd. 
 
 
Dle dostupných informací může být displej využit také pro vizualizaci hudby, z čehož vyplývá, že by měl mít rychlou odezvu a také slušnou frekvenci obnovy, ale o tom se už nic konkrétního nedozvíme, leda snad to, že daná funkce využívá vlastní mikrofon pro odposlech okolí, takže ne data přímo z přehrávačů. K dispozici jsou různé režimy plus možnost tvořit vlastní, ale do jaké míry bude možné displej využít pro nepůvodní účely, to je také otázka softwarové výbavy. 
 
 
In Win 309 je v ostatních ohledech moderní Middle Tower, který má ovšem také ne zcela obvyklé vnitřní uspořádání. Desku máme odsunutou do spodní pozice a velkou část jí může zakrývat vertikálně orientovaná grafická karta. Zdroj tak bude nahoře, kde je pak místo i pro 360 mm radiátor vodního chlazení. Vypadá to také, že tu nejsou žádné diskové pozice, ale dle specifikací jsou dvě plus dvě další pro 2,5" zařízení. 
 
 
Dovnitř můžeme nacpat desku velikosti ATX se sedmi kartami, na boku skříně jsou dva USB 3.0 plus jeden 3.1 typu C, audio konektory a tlačítka pro změnu nastavení LED a ovládání ventilátorů. Dozadu se pak vejde jeden 120mm ventilátor, nahoru až tři či 360mm radiátor, to samé dolů, ovšem pro radiátor na tloušťku je tu méně prostoru. Celkové rozměry skříně jsou 500 x 238 x 553 mm a hmotnost 13,65 kg. O ceně se zatím nic nedozvíme. 
 
 
Zdroj: techPowerUp  


reklama