reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel dnes představí svou výrobní strategii a plány, co to bude?

21.1.2022, Jan Vítek, aktualita
Intel dnes představí svou výrobní strategii a plány, co to bude?
Ještě dnes bychom se měli od výkonného ředitele Intelu dozvědět o tom, jaké jsou plány této firmy týkající se výroby. Patrick Gelsinger promluví ovšem až ve 20:30 našeho času, ale něco už přesto prosáklo dříve. 
Intel měl původně představit své plány ohledně výroby čipů, čili i výstavby továren a vývoje nových procesů, už na konci minulého roku. Nakonec to bylo odloženo a proslýchalo se, že Intel se rozhodl ještě vyčkat na to, co mu dokáže slíbit ve své vlastní čipové strategii Evropa a USA. 
 
 
Očekává se, že Pat Gelsinger dnes večer představí zásadní informace týkající se nové výrobní strategie IDM 2.0, která má představovat kombinaci výstavby nových továren a rychlého vývoje procesů, větší využití kapacit jiných firem (TSMC) a pak naopak i poskytnutí vlastních kapacit dalším společnostem (Intel Foundry). 
 
CEO Intelu se ozve na stránkách Intel Newsroom v rámci veřejného webcastu a doplní jej Keyvan Esfarjani (SVP a generální manažer, Manufacturing, Supply Chain and Operation, Intel).
 
Co ale víme už nyní? Intel se snaží vyvolat zájem o webcast slovy, že se dozvíme detailní informace o nejnovějších plánech na investice pro dosažení vedoucí pozice mezi výrobci čipů. To bude představovat především výstavbu nových kapacit a vytvoření "odolného, globálně vyváženého dodavatelského řetězce". 
 
Další nápovědu už nabízí list The Oregonian a konkrétně reportér Mike Rogoway, dle nějž by měl Intel postavit velkou továrnu v Ohiu, a to poblíž města Columbus a mohlo by jít o největší projekt v historii tohoto státu. To by tak logicky mělo být ono slíbené "městečko", čili obrovský výrobní komplex, kde by se mohl usídlit také výzkum a vývoj či zařízení pro testování a pouzdření, atp. Intel v tomto případě plánoval utratit mezi 60 a 120 miliardami dolarů, samozřejmě ne nutně jen ze svých kapes. 


reklama