reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel si na září pro nás chystá "něco velkého"

16.7.2020, Jan Vítek, aktualita
Intel si na září pro nás chystá "něco velkého"
Intel vypustil do světa pozvánky na jistou událost, která proběhne na začátku září a slibuje, že se s námi podělí o něco velkého. Můžeme se tak jen dohadovat o tom, co to bude, takže to zkusme.  
Ve středu druhého září se dozvíme, co je ona "velká věc" s níž se chce Intel s námi podělit, ale velice pravděpodobně už to budeme vědět před tím. Intel zvolí nějaký digitální stream či prostě online formu prezentace, než aby šlo o svolání odborné veřejnosti na nějakou akci, ostatně k tomu by již poskytl alespoň základní informace a dle HotHardware také vyloženě zve na virtuální událost.
 
 
My jsme bohužel pro tento rok asi přišli o všechny veletrhy, a tak nemáme žádné pevně dané body a data, během nichž bychom mohli očekávat představení novinek. Firmy si mohou kvůli tomu zvolit v podstatě jakýkoliv termín a ten ohlašovat jen krátce dopředu, i když Intel se nyní rozhodl svou prezentaci ohlásit téměř měsíc a půl předem, nejspíše aby zkusil vybudovat napětí a vzbudit dohady. 
 
O co by tak mohlo jít? Přímo na ráně máme novou procesorovou generaci Tiger Lake, která ponese další verzi 10nm jader a také integrované grafiky Xe. Případně by to mohly být procesory Rocket Lake-S, jež ale na trhu zatím ještě opravdu nečekáme, neboť to by Intel musel nebývale brzy zaříznout předchozí generaci procesorů (Comet Lake-S). Leda by snad Rocket Lake-S posloužily jako její doplněk, ale tak zatím nepůsobí. 
 
Na Computexu 2020 jsme také očekávali představení grafik generace Xe, a to se samostatnými čipy. Právě ty jsou dalšími kandidáty na představení během 2. září a řekl bych, že víceméně stejnou pravděpodobností jako Tiger Lake. Ovšem samotné Tiger Lake by ještě během léta opravdu měly dorazit na trh, zatímco o Xe se to samé s jistotou tvrdit nedá, představeny by ale být mohly. 
 
Ovšem kdo tvrdí, že nutně půjde jen o představení jedné novinky? Ostatně Tiger Lake také využijí grafiku generace Xe, takže Intel by mohl zároveň (alespoň) ukázat i výkonné samostatné čipy Xe, a to pokud možno i se specifikacemi a podrobnějšími informacemi, ne jako nedávno Raja Koduri
 
A pokud půjde o Tiger Lake, jistě bude velkým tématem i rozhraní Thunderbolt 4, i když to bylo nedávno zbaveno svých hlavních tajemství. Na webu se ale jistě ještě před stanoveným termínem objeví řada spekulací o tom, co si Intel chystá a těsně před druhým zářím už asi budeme mít víceméně jasno. Nezbývá než čekat. 
 
Zdroj: VideoCardz


reklama