reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Kingdom Come: Deliverance je k dispozici bez DRM

1.3.2018, Jan Vítek, aktualita
Kingdom Come: Deliverance je k dispozici bez DRM
Titul Kingdom Come: Deliverance už má za sebou metu milionu prodaných kopií a nyní by měly prodeje ještě posílit, neboť už je tato hra k dispozici i na platformě GOG. To automaticky znamená žádné DRM. 
Titulu Kingdom Come: Deliverance se tedy už prodalo více než milion kopií, takže autoři mohou být spokojeni, že se jim daří a o hru je zájem. Už dříve přitom slíbili, že ta přijde také v rámci nabídky obchodu GOG, kde se prodávají pouze hry bez DRM, čili digitální ochrany proti nelegálnímu kopírování. A nejde vůbec jen o to, že si lidé kvůli tomu budou moci hru snáze ukrást, ale i o to, že DRM jsou známí žrouti výkonu. Otázka je, zda se to bude týkat i této hry, čili zda někomu může vůbec z hlediska výkonu pomoci, když využije verzi bez DRM. Ale i když ne, je tu ještě další výhoda, a sice že není pro spuštění a hraní nutné být online. 
 
 
V každém případě, kdo si počkal, může nyní využít platformu GOG, kde bude rovnou aktuální verze hry, což je 1.25. Server techPowerUp také informuje, že na Steamu hra přijde o 12,70 USD dráž než na GOG, kde má nést cenovku 47,30 USD. U nás vidíme ceny v eurech a ty jsou naprosto vyrovnané, ať jde o základní verzi za 50 eur i dvě DLC za 10 a 5 eur, takže z tohoto hlediska nám to může být zcela jedno, kde si hru pořídíme. Samozřejmě také existují ještě další obchody prodávající klíče, kde lze hru koupit ještě výrazně levněji.
Zatím také stále čekáme na verzi 1.3, která má mimo jiné nabídnout i možnost uložení hry při jejím ukončení, přepracovaný systém páčení zámků a kradení a očekává se také podpora modifikací, díky níž se můžeme těšit na celkovou konverzi do světa Hry o trůny (ta je ale pochopitelně na samotném začátku). Nová verze se prý měla objevit před několika dny (přesněji 1.31), ovšem brzy byla stáhnuta. V úterý ale Daniel Vávra slíbil, že patche na 1.3 se dočkáme ještě v tomto týdnu. 
 
Pak je tu ještě jedno téma, a sice funkce GOG Connect, která umožní propojení knihoven Steamu a GOGu, abychom si mohli zdarma stáhnout vybrané tituly i bez DRM. To ale v případě Kingdom Come nefunguje, takže pokud jej máte zakoupen na Steamu, GOG Connect zde fungovat nebude, alespoň nyní. 


reklama