reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Konečné prodejní verze Alder Lake-S jsou na světě, takty potvrzeny

21.10.2021, Jan Vítek, aktualita
Konečné prodejní verze Alder Lake-S jsou na světě, takty potvrzeny
Už příští týden má Intel představit své procesory Alder Lake-S, aby je na začátku listopadu vyslal na trh. Není tak vůbec divu, že ty se již nyní objevily na webu na snímcích v podobě verzí připravených pro prodej. 
Můžeme si ostatně vzpomenout na jaro, kdy německý Mindfactory začal už týdny před oficiálním představením prodávat procesory Core i7-11700K generace Rocket Lake-S. To se Intelu samozřejmě nelíbilo a začal hrozit, ale jaké byly skutečné následky, to jsme se nedozvěděli. 
 
 
Intel stejně jako ostatní firmy ale musí počítat s tím, že jak se rozjede zásobování obchodů a po vybudování jejich skladových zásob, leckde může dojít k podobným věcem. Stejně jako nyní, kdy se ukázaly již boxované verze procesorů Core i5-12600K a Core i9-12900K, jejichž snímky zveřejnil na čínských fórech jistý DDAA117, který už dříve ukázal také tři vzorky Alder Lake-S. 
 
 
Je to tak neklamná známka toho, že začátek prodeje nových procesorů Intel se blíží, ale to nyní už není zapotřebí potvrzovat, neboť informací o jejich začátku prodeje 4. listopadu máme více než dost. Představeny pak budou 27. října, kdy nejspíše odstartuje i předprodej. 
 
 
Z materiálů Intelu má pocházet také tento obrázek (via momomo_us), dle nějž budou mít výkonná jádra takty mezi 3,6 a 5 GHz, což je trochu málo vzhledem k tomu, co se dosud uvádělo. Ovšem v tomto případě jde o Turbo Boost Max 3.0 a my víme, že skutečné maximum zajistí až teprve Thermal Velocity Boost. V případě slabších jader E to pak bude 2,7 až 3,8 GHz a je otázka, zda i ta nebudou moci nakonec pracovat ještě rychleji, ale v jejich případě je to už nepodstatné. 
 
Co se týče TDP, pak pro procesory K či KF bude platit 125 W, což se jako obvykle vztahuje k zátěži na základních taktech, čili 3,6 GHz na P jádrech a 2,7 GHz na E jádrech. 


reklama