reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Na Mindfactory se prodalo už na 120 nových Core i7-11700K

1.3.2021, Jan Vítek, aktualita
Na Mindfactory se prodalo už na 120 nových Core i7-11700K
Intel možná odsunul nástup procesorů Rocket Lake-S až na konec března, kdy se mají objevit také recenze, ovšem to už bude zřejmě naprosto nezajímavé datum. Tyto procesory se už dostaly na trh.
Právě minulý týden jsme zjistili, že známý německý obchod Mindfactory už nabízel v předprodeji procesory Core i7-11700K a poté se objevila i nabídka v USA. Nyní se ale ukázalo, že v případě Mindfactory už nejde pouze o předprodej a že si na 120 kusů nových Core i7 mezitím našlo svého nového majitele.
 
 
Ukazuje se tak, že stále více obchodníků je ochotno vypustit na trh zboží, které jim sice už proudí na sklady, ale ještě nebylo oficiálně ani představeno. To se právě týká i procesoru Core i7-11700K, jehož generaci Rocket Lake-S už Intel sice prezentoval, ale konkrétní modely dosud neukázal. V takovém případě nastává ta absurdní situace, v níž si zákazníci už vesele kupují zboží, které oficiálně buď ještě neexistuje, anebo je pod ochranou informačního embarga, čili se nesmí zveřejňovat jeho testy. To ale samozřejmě platí jen pro ty, kteří embargo podepíší a ne pro samotné zákazníky, neboť ti už testy i fotografie zveřejňují, jak informuje ComputerBase.
 
 
Core i7-11700K se mimochodem prodávají v dalším německém obchodu CSV, ovšem pokud jde o samotný Mindfactory, ten už aktuálně nemá žádný skladem a udává, že jich v předchozích dnech prodal na 120 kusů. A je otázka, co za tím vězí, čili zda si německé obchody opravdu dovolily prodávat nové procesory bez vědomí Intelu, na což poukazuje i server HardwareLuxx. Vypadá to skutečně tak, zvláště když víme, že Intel měl nástup Rocket Lake-S pozdržet kvůli přípravě nových mikrokódů a v takovém případě by asi těžko schválil předčasný prodej, byť by to mělo být v rámci nějaké divoké marketingové akce. 
 
 
Dle dostupných informací měla i řada jiných německých prodejců procesor Core i7-11700K nejdříve nabídnout na svých stránkách, ale jejich nabídky poté rychle zmizely. My tak nyní můžeme čekat celý měsíc na začátek prodeje procesorů, které už mezi zákazníky kolují, ovšem zatím alespoň nejde o všechny nové modely a zvláště pak ne o Core i9.  


reklama