reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

15.10.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
Nintendo DS na spadnutí - Windows Media Player 10 pro Pocket PC a MS Smartphony je tu
Nintendo DS na spadnutí

Legenda na poli mobilní zábavy, společnost Nintendo, se chystá do 5 týdnů uvést na trh další kapesní herní konzoli, která na první pohled zaujme strohým designem, 4cestným ovladačem, 2 displeji a podle všeho i stereo reproduktory (další informace viz tento článek).

Je milé, že Nintendo nerezignovalo na svoji reputaci a herní odkaz, otázkou ovšem je, jak si novinka povede v konkurenci výrazně levnějších Java her dostupných dnes prakticky pro cokoliv, záplavy titulů pro Series 40 a 60, o stovkách her pro Palm OS i Pocket PC nemluvě.


DS 2


Windows Media Player 10 pro Pocket PC a MS Smartphony je tu

Společnost Microsoft ohlásila dostupnost nové verze svého přehrávače multimédií určeného pro firemní mobilní operační systémy Pocket PC a MS Smartphone. Nová verze má uživateli umožnit snadnější synchronizaci alb a playlistů s desktopem vybaveným, jak jinak, Windows XP. Počítáno bylo i se zakoupením digitální hudby od služeb typu MSN Music, Musicmatch, MusicNow a Wal-Mart Music Downloads.

Co se týče Pocket PC, WMP 10 Mobile bude fungovat pouze na zařízeních s Windows Mobile 2003 Second Edition (v ROM jej má např. nedávno ohlášený Dell Axim X50v). Upgrade nebude nabízen přímo Microsoftem, ale podobně jako v případě OS to bude věcí producentů PDA. Zatím se k update přihlásily společnosti Dell pro řadu Axim X30 a HP pro sérii rx3xxx. Samozřejmě, pokud používáte k přehrávání hudby zásadně programy typu WinamPAQ, pak Vás patrně nějaký upgrade nechává ledově chladným.



reklama