reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Krátce nejen ze světa PDA

25.11.2004, Petr Hájek, článek
Krátce nejen ze světa PDA
Fujitsu-Siemens představuje Pocket LOOX 718 - Acer chystá 3 novinky - 3D holografické hovory realitou - Pozor na explodující baterie
Fujitsu-Siemens představuje Pocket LOOX 718

Populární handheld FS Pocket LOOX 720 se dočkal mladšího bratra, který se od staršího liší tím, že mu chybí vestavěný digitál, vše ostatní, od VGA rozlišení až po ten nejposlednější šroubek, je na svém místě. Není to nic, kvůli čemu by měl člověk brečet, protože kvalita integrovaného aparátu je opravdu nevalná a člověku se chce skoro škodolibě dodat, že pokud si věc, kterou chcete vyfotit, raději skicnete stylem v zabudovaném poznámkovém bloku, bude vypadat lépe.





Acer chystá 3 novinky

O tom, že společnost Acer pracuje na 2 nových handheldech, jsme se již zmiňovali, konkrétně byla řeč o Aceru n50 ve 2 verzích. Nyní se objevily další informace a z těch je zřejmé, že Acer pracuje ještě na nejméně jednom modelu nazvaném Acer n35, který má nahradit stávající Acer n30 a nabídne OS Windows Mobile 2003 Second Edition, CPU Samsungu na 266 MHz, 64 MB RAM a 32 MB flash ROM, displej úhlopříčky 89 mm, SDIO slot a pozor, vestavěný GPS přijímač. PDA bude mít rozměry 71 x 127 x 18 mm, vydrží až 8 h práce na jedno nabití a bude stát pravděpodobně 379 EUR. Za příplatek 100 EUR bude k dispozici i druhá verze bundlovaná s 256 MB SD kartou a navigačním softwarem Destinator.





3D holografické hovory realitou

Samozřejmě, kde jinde než v Japonsku se objevila zobrazovací technologie SeeLinder používající 360° fotoaparát a speciální válečkové úzké lampy k vytvoření 3D efektu, takže na osobou, s níž právě telefonujete, se můžete dívat prakticky z libovolného úhlu. Soudě dle obří obrazovky to vypadá, že věc zatím nebude příliš mobilní...


SeeLinder 3D


Pozor na explodující baterie

Co se týče mobilních telefonů, pak to vypadá, že se můžeme pomalu přestat bát rakoviny mozku a začít se spíše starat o popáleniny III. stupně. Americká komise pro bezpečnost spotřebitelských výrobků totiž za poslední 2 roky obdržela 83 stížností na explodující baterie. Největším zdrojem problémů je samozřejmě používání podezřele levného a nekvalitního zboží.


exploding cellphone victim
reklama