reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

LG 27MU67: herní 27" LCD se 4K a FreeSync

27.5.2015, Jan Vítek, aktualita
LG 27MU67: herní 27" LCD se 4K a FreeSync
V poslední době slýcháme ve spojení s herními LCD monitory především o technologii AMD FreeSync a konkurenční NVIDIA G-Sync jako by ustupovala do pozadí. Není ale divu, když FreeSync je v porovnání s G-Sync horká novinka.
Navíc se očekává, že AMD brzy převezme otěže na poli grafických karet, konkrétně tedy její čipy Fiji s paměťmi HBM, i když to ještě může překazit očekávaná NVIDIA GeForce GTX 980 Ti. Je jasné, že AMD Fiji nebude za hubičku, ale to ostatně není ani většina monitorů s podporou technologie FreeSync, nový LG 27MU67 nevyjímaje.





Jedná se totiž o 27" monitor s panelem typu IPS, rozlišením Ultra HD (3840 x 2160), čili s poměrem stran 16:9. LG mluví o "Serious Kit for Serious Gamers", ovšem zatím si ještě nepřipravil ani tiskovou zprávu a ani produktovou prezentaci na vlastních stránkách. Nemáme tak k dispozici veškeré podrobné specifikace.





Nějaké informace se o LG 27MU67 přesto objevily, jako třeba to, že použitý panel IPS má 10bitovou barevnou hloubku a dokáže z 99 procent pokrýt barevný prostor sRGB. K dispozici také budou různé profily včetně herních. Navíc LG mluví o obnovovací frekvenci až 144 Hz a také o 1ms odezvě, ale tyto informace se mohou vztahovat k celé herní řadě. Však u panelů typu IPS není zrovna obvyklé, aby měly tak rychlou odezvu.





Podívat se také můžeme na panel s rozhraními monitoru, kde máme dva HDMI plné velikosti plus jeden DisplayPort a pak ještě miniverzi DisplayPortu, sluchátkový konektor a kulatý napájecí konektor pro externí adaptér. Dozvíme se také, že využít budeme moci všechny čtyři porty najednou a rozdělit obrazovou plochu na čtyři 13,5" s rozlišením Full HD. Stejně tak tu je evidentně i flexibilní stojan s možností nastavení výšky a kompatibilitou s VESA držáky.

V Austrálii je již nový LG 27MU67 v obchodech s cenou 799 AUD, což je asi 615 USD nebo 15.500 Kč.

Zdroj: Hexus.net
reklama