reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Logitech uvedl 4K Pro Magnetic Webcam pro Apple Pro Display XDR

18.12.2019, Milan Šurkala, aktualita
Logitech uvedl 4K Pro Magnetic Webcam pro Apple Pro Display XDR
Nový monitor Apple Pro Display XDR není vybaven webkamerou, ale společnost Logitech přichází s modelem, který je určen pro tento monitor. Jmenuje se 4K Pro Magnetic Webcam a nabídne vysoké Cinema 4K rozlišení.
Společnost Apple nechává i prostor dalším výrobcům pro výrobu příslušenství k jejím produktům. Např. Logitech produkuje i klávesnice k iPadům a nyní tu máme i webkameru k novému monitoru Apple Pro Display XDR, který není vybaven vlastní webkamerou. Jde o Logitech 4K Pro Magnetic Webcam, která se k monitoru přichytává magneticky a udrží se i při používání monitoru v portrétní poloze a neodpojí se ani při polohování kamery. 
 
Logitech 4K Pro Magnetic Webcam
 
Zajímavostí je podpora dokonce Cinema 4K rozlišení 4096×2160 pixelů při 30 fps, ve Full HD (1920×1080 pixelů) pak zvládá i 60 fps a v HD rozlišení 1280×720 pixelů je to dokonce až 90 fps. Kamerka nabízí úhel záběru 90° diagonálně, 82,1° horizontálně a 52,2° vertikálně. Ve Full HD rozlišení pak nabídne 5× digitální zoom. Její rozměry činí 10,1×3,5×2,7 cm a váží 90,2 gramu. V balení dostanete i 0,3m a 2,0m USB-C na USB-C kabel. Za kamerku chce Logitech $199, což je stejná cena jako za sesterský model Brio, který nemá magnet, ale naopak podporuje Windows Hello.
 
Logitech 4K Pro Magnetic Webcam
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama