Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Majitel NFT s prvním tweetem se pokusil o prodej, dostal nabídku jen 6200 USD

14.4.2022, Jan Vítek, aktualita
Majitel NFT s prvním tweetem se pokusil o prodej, dostal nabídku jen 6200 USD
První tweet Jacka Dorseyho, čili i první tweet v historii, patří mezi ty neznámější NFT, do nichž lidé investovali. Zhruba před rokem si přitom toto NFT koupil původem indický investor Sina Estavi, který se jej nyní pokusil prodat. 
My jsme se v poslední době věnovali především NFT ze světa her, a sice konkrétně pokusům firmy Ubisoft, které hráče moc nenadchly, pokud to řekneme diplomaticky a podobné to bylo při ohlášení startrekovských NFT
 
 
Dá se přitom říci, že investoři v tomto případě spoléhají především na to, že jejich NFT si budou uchovávat svou hodnotu i díky sentimentu a širokém povědomí týkajícím se toho, co dané NFT představuje. To platí i pro první tweet, který vypustil do světa Jack Dorsey a který zněl: "just setting up my twttr". 
 
Sina Estavi se nyní pokusil své NFT, které loni koupil za 1630 ETH (dnes cca 5 mil. USD / 112 mil. CZK a před rokem kolem 3 mil. USD), prodat, a to rovnou s cílovou částkou dražby 48 milionů dolarů. Oznámil přitom, že přesně polovinu získaných peněz chce dát na charitu a spustil aukci na platformě OpenSea. 
 
Nabídky v milionech dolarů se ovšem nehrnuly a ve skutečnosti tato aukce vyvolala jen minimální zájem. Do středy, kdy byla uzavřena, totiž bylo přihozeno jen sedmkrát a nabídka se dostala jen na 277 USD (0,09 ETH). Po uzavření aukce sice přišly ještě další nabídky až na 6231,80 USD, ale i to je pochopitelně pro Estaviho nepřijatelné. 
 
Dle serveru Kotaku přitom ani nejde o velké překvapení, neboť prodeje NFT na OpenSea šly letos dolů o polovinu, a to z objemu 5 milionů dolarů v lednu na 2,5 milionů v březnu. Otázka je, zda můžeme mluvit o trendu či počínajícím vystřízlivění veřejnosti z fenoménu NFT, anebo tu jde o něco jiného.