reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft ukončil podporu Edge Legacy. Od podzimu se přejde na 4týdenní updaty

14.3.2021, Milan Šurkala, aktualita
Microsoft ukončil podporu Edge Legacy. Od podzimu se přejde na 4týdenní updaty
Původní Microsoft Edge to už má za sebou. Nová verze na jádře Chromium se objevila počátkem roku 2020 a bylo dopředu ohlášeno, že původní varianta skončí. Tak se nyní i děje a podpora byla ukončena.
V lednu 2020 se objevil nový Microsoft Edge na jádře Chromium, který nahradil původní variantu s enginem EdgeHTML. Bylo jasné, že původní variantu už čeká jen krátký život. Před pár dny, konkrétně 9. března 2021, tak byla ukončena podpora této verzi a nyní bude podporována už jen ta nová s jádrem Chromium. Za měsíc, 13. dubna 2021, dojde k odinstalování původního Edge a nainstalování nové verze.
 
Microsoft Edge
 
Není to ale jediná změna. Poněvadž Chromium přechází ze 6týdenních na 4týdenní aktualizace, tomu se přizpůsobí i Edge. Před pár dny jsme se tak dozvěděli, že konkurenční Chrome 94 vyjde 21. září 2021 a od té doby bude mít většinou 4týdenní mezery mezi velkými aktualizacemi. V případě prohlížeče Microsoftu to bude také Edge verze 94, která vyjde 23. září 2019. I zde se až na výjimky bude počítat se 4týdenním cyklem (stejně jako u Chromu, i u Edge bude větší 1,5měsíční mezera mezi listopadovou verzí 96 a lednovou 97). Také Edge bude nabízet Extended Stable s 8týdenním cyklem pro podnikové uživatele, aby měli více času na otestování.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama