reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MiTAC Mio 168 a 336 - První Pocket PC s GPS!

26.11.2003, Petr Hájek, článek
MiTAC Mio 168 a 336 - První Pocket PC s GPS!
Co dokázala na poli Palm OS přístrojů před časem firma Garmin, tímtéž se u fanoušků Pocket PC patrně proslaví na věky společnost MiTAC, její poslední novinka Pocket PC MiTAC Mio 168 totiž obsahuje vestavěný GPS přijímač s výklopnou anténou v Garminovském stylu. Mimoto firma MiTAC rovněž představila svoje nejnovější lowendové Pocket PC Mio 336 zacílené na studenty.
Společnost MiTAC oficiálně představila své dva nejnovější modely - MiTAC Mio 168, jenž se staví po bok přístroji Garmin iQue 3600 jako první Pocket PC vybavené vedle obvyklých technických náležitostí i GPS přijímačem a také typ MiTAC Mio 336, což je v podstatě Mio 168 bez GPS modulu.

Podívejme se na technické specifikace novinek: OS Windows Mobile 2003, procesor typu Intel PXA255 taktovaný na 300 MHz, 64 MB RAM a 32 MB ROM, transreflexivní displej zobrazující 65536 barev a SDIO slot.

Firma se nechala slyšet, že přístroj je koncipován především pro řidiče, čemuž odpovídá i softwarové vybavení - hledání a navigace k hotelům, čerpacím stanicím, restauracím atd. Drobným problémem patrně bude, že mapa je pouze pro území Taiwanu, kde evropský zákazník (potažmo našinec) podobné instituce hledá poměrně zřídka.

S přístrojem firma paradoxně dodává zdarma 32 MB MMC kartu s mapou USA a přitom se MiTAC nechal slyšet, že až do USA jeho marketingové plány nesahají (o Evropě pochopitelně ani slovo). Prý to ale bude "skvělé pro Taiwanské obchodní cestující," říká tisková mluvčí Justine Liu.

MiTAC Mio bude k dostání ještě tento týden na Taiwanu a časem by se měl objevit i v Číně za v přepočtu 352 USD, jeho lowendového kolegu mířícího do školních lavic a kapes mládeže zájemci pořídí za 216 USD.




Zdroj: DigiTimes
reklama