reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI MEG 342C QD-OLED přichází s 0,1ms odezvou

28.5.2022, Milan Šurkala, aktualita
MSI MEG 342C QD-OLED přichází s 0,1ms odezvou
MSI uvádí herní monitor MEG 342C QD-OLED, který přináší velmi krátké odezvy, vysokou frekvenci 175 Hz a spoustu dalších vymožeností, které ocení zejména hráči. Nezapomnělo se ani na zakřivení tohoto širokoúhlého monitoru.
MSI představilo nový herní monitor, který je má prozatím poměrně ojedinělou technologii QD-OLED. Ta využívá technologii kvantových teček, které konvertují světlo jedné barvy na potřebné jiné barevné kanály a něco podobného chystá např. Samsung, a zatím asi jediným herním monitorem s touto technologií je Alienware AW3423DW. Nový monitor od MSI, model MEG 342C, má 34" úhlopříčku a rozlišení UWQHD (3440×1440 pixelů). Jeho QD-OLED displej má vysokou barevnou přesnost (Delta E<2 včetně technologií MSI True Color a Premium Color Mode), je zakřiven (1800R), dosahuje velmi vysoké 175Hz frekvence a velmi krátké odezvy 0,1 ms GTG. Pokud jde o barevné prostory, pokrývá 139,1 % sRGB, 97,8 % Adobe RGB a 99,3 % DCI-P3.
 
MSI MEG 342C QD-OLED
 
Pro hráče tu najdeme např. Smart Crosshair zvýrazňující zaměřovač, Sound Tune AI pro potlačování hluku, různé funkce pro chytrou změnu jasu a barev, nechybí také PBP, PIP nebo KVM Switch. Dále tu najdeme HMI 2.0 (Human Machine Interface). Tato funkce má zajistit snadné přepínání profilů pro hry, kdy dává dohromady nastavení v monitoru s nastavením v připojeném PC a synchronizuje je navzájem pro co nejlepší výsledky.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama