reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Na Xbox míří hlasová komunikace Discord, budete potřebovat mobilní aplikaci

20.7.2022, Radan Tuhý, aktualita
Na Xbox míří hlasová komunikace Discord, budete potřebovat mobilní aplikaci
Možnost propojit Discord a Xbox se dnes objevila v rámci Xbox Insiders a umožňuje tak hráčům konzole Xbox využívat při hraní hlasovou komunikaci prostřednictvím platformy Discord. Kromě propojení účtů je potřeba i mobilní aplikace.
K tomu, aby bylo možné tuto hlasovou komunikaci na Xboxu zprovoznit, je potřeba si stáhnout do mobilního zařízení aplikaci Xbox. Druhá část spočívá v propojení obou účtů, což teoreticky bylo možné udělat již dříve, dle aktuálních instrukcí to je ovšem potřeba udělat znovu kvůli schválení oprávnění hlasové komunikace.

 
Po tomto propojení je pak již vše připraveno. Hovor je potřeba zahájit v rámci aplikace Discord, kde bude následně možné pomocí tlačítka „Transfer to Xbox“ hovor přesměrovat. Volba konkrétní konzole Xbox pak probíhá ve výše zmíneně aplikaci Xbox. Přesměrování komunikace do Xboxu lze provést i z desktopové a webové aplikace Discord, kde se následně objeví QR kód pro mobilní aplikaci Xbox.

 
Z toho vyplývá, že není (alespoň v tuto chvíli) možné hovor zahájit přímo z Xboxu. Co se týká podporovaných zařízení, tak jsou podporovány jak konzole Xbox One, tak Xbox Series S / X. Při hraní hry je pak vidět, kdo všechno se účastní hovoru, kdo zrovna mluví a fungovat má i ovládání hlasitosti. Kromě toho je možné přepínat mezi hlasovou komunikací Discord a textovým komunikátorem (Xbox game chat).
 
Testování nových funkcionalit v rámci Xboxu obvykle pár týdnů (občas i měsíců) zabere, následně by se pak měli ale dočkat i ostatní uživatelé.
 
Na závěr bychom ještě zmínili i skutečnost, že podobná funkcionalita byla přislíbena i pro herní konzole PlayStation u příležitosti navázání spolupráce mezi společností Discord a Sony, nicméně zatím k ničemu takovému nedošlo, tedy kromě možnosti si propojit účty.
 
Spolupracovat s Discordem je aktuálně v podstatě jediná varianta, která zůstala k dispozici poté, co Discord odmítl jakoukoli akvizici. V jednání bylo i odkoupení Microsoftem za přibližně 12 mld. USD, zájem projevoval i třeba Twitter nebo Amazon, nicméně se Discord údajně rozhodl raději vstoupit na burzu a zůstat nezávislý.
 
Zdroj: The Verge
reklama