reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nové sestavení Windows 10 prý už brzy a další změny týkající se jejich testování

13.3.2015, Michal Hala, aktualita
Nové sestavení Windows 10 prý už brzy a další změny týkající se jejich testování
Gabriel Aul, šéf Insider programu, oznámil, že Microsoft má „dobrého kandidáta“ na další veřejné sestavení. To má přinést nové funkce, které se nám uživatelům prý budou líbit. Také se má změnit dostupnost sestavení pro rychlý a pomalý kruh testerů.
Netrvalo to dlouho od posledního článku o tom, proč Microsoft nesděluje termíny uvolnění nových sestavení předem, a Gabriel Aul přece jen naznačil, že nové sestavení je za dveřmi. Má přinést nové funkce a prvky, které se nám budou líbit, aspoň to píše Aul. Už teď se ví o prohlížeči Spartan a průhledném menu Start (psali jsme o tom nedávno). A musíme doufat, že těch změn bude ještě víc a že budou opravdu stát za to.


Tweet Gabriela Aula


A teď krátce ke změnám v mechanismu testování Windows 10. To probíhá – tedy pokud to ještě nevíte - v takzvaných kruzích (viz obrázek z blogu Gabriela Aula), které se liší rychlostí poskytování jednotlivých sestavení i jejich stabilitou. Kruhy zahrnují testery jak uvnitř Microsoftu, tak zvenčí. Ty vnější se dělí na rychlý (Fast) a pomalý (Slow).

Doteď mezi nimi ve skutečnosti byl rozdíl v rychlosti týden či dva, ale podle Aulova sdělení na Twitteru se to má změnit. Rychlý kruh bude dostávat nová sestavení sice častěji, ale ty zase budou méně stabilní. Microsoft také zvažuje přidání dalšího kruhu (objevilo se označení Ludicrous Ring), ale teď chce především víc využívat rychlý kruh.


Kruhy testerů Windows 10


Takže opět je všechno trochu jinak. Microsoft zřejmě mění plány za chodu, podle situace a podle svých potřeb. A také se mu tím – asi dílem záměrně, asi dílem bezděčně – daří udržovat Windows 10 v ohnisku zájmu počítačových médií a jejich čtenářů. Z nichž by samozřejmě v budoucnu rád udělal uživatele Windows 10.

Kdy bude nové sestavení k dispozici, zveřejněno nebylo, ale spekuluje se o příštím týdnu. Jelikož Microsoft uvolňuje nové verze v úterý, ve středu, nebo ve čtvrtek, musíte si ještě přinejmenším pár dnů počkat. Ale také vám to od posledního lednového sestavení 9926 připadá už hodně dlouho?

Co myslíte, kdy nakonec bude další sestavení? Už příští týden? A kdy se zase kolem testování Windows 10 něco změní?

Zdroj: Neowin, WinBeta
reklama