Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA ohlásila DLSS 2.3 i pro 15 starších her

17.11.2021, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA ohlásila DLSS 2.3 i pro 15 starších her
NVIDIA už oficiálně představila technologii DLSS ve verzi 2.3, která má dosahovat ještě lepších výsledků díky "chytřejšímu využití pohybových vektorů", přičemž aktualizace na novou verzi se tento měsíc dočká celkem 15 starších her. 
Jak dobře víme, technologie DLSS 2.3 má eliminovat některé případy ghostingu, ale jak ukázal nedávný test, NVIDIA ještě má na čem pracovat a jde právě především o duchy, které DLSS nechává za některými pohybujícími se objekty. Výsledky by už ale snad neměly být tak hrozné jako v případě námi testovaného titulu Deliver Us the Moon, což už je ostatně záležitost stará více než rok. 
 
Deliver Us the Moon 
 
DLSS zkrátka dokáže dosáhnout velice pozoruhodných výsledků a vytáhnout z obrazu téměř ztracené detaily, ale stále ještě má své vlastní problémy, s nimiž se v případě klasického upscalingu potýkat nemusíme. 
 
Verze DLSS 2.3 už je integrována do řady starších her, přičemž nejdříve se dočkaly tituly Cyberpunk 2077 a Rise of the Tomb Raider, které novou verzi oficiálně podporují od včerejšího dne. 
 
Později pak přijde podpora DLSS 2.3 v titulech Baldur’s Gate 3, Bright Memory: Infinite, Crysis 2 Remastered, Crysis 3 Remastered, Deathloop, DOOM Eternal, Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition, Jurassic World Evolution 2, Marvel’s Guardians of the Galaxy, Shadow of the Tomb Raider, Sword & Fairy 7 a Farming Simulator 22.
 
Vedle toho NVIDIA oznamuje další tituly, které prostě obecně nabídnou podporu DLSS, a to díky snadné integraci díky použitému Unreal Engine. Jedná se o Assetto Corsa Competizione, Battlefield 2042, Myth of Empires, Bright Memory: Infinite, Elder Scrolls Online, Hot Wheels Unleashed, Jurassic World Evolution 2 a 17. a 18. listopadu přijdou na trh s DLSS i AWAY: The Survival a Myth of Empires.
 
Ve všech případech nemusí jít o novou verzi DLSS 2.3, ale pokud tomu tak opravdu bude, aktualizovat na ni může každý sám a velice jednoduše tak, že v instalační složce hry vymění DLL knihovnu DLSS za novější verzi staženou třeba od TechPowerUp. Čili v případě, že se vyskytnou nějaké problémy, lze vše vrátit zpět využitím staré verze knihovny, kterou je doporučeno si zálohovat, ale i takové jsou samozřejmě k dispozici pro stažení. 
 
 
Nyní už se také opět objevilo video s prezentací DLSS 2.3, které bylo dříve znepřístupněno. 


Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.