reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDII se nedaří přesvědčit evropské regulátory, šetření se protáhne

14.10.2021, Jan Vítek, aktualita
NVIDII se nedaří přesvědčit evropské regulátory, šetření se protáhne
Nedávno jsme se dozvěděli, že Evropská komise teprve po začátku nového školního roku začne projednávat akvizici firmy Arm, na kterou si myslí NVIDIA. Důvod je prostý, a sice pozdě dodané podklady, ovšem jaký je nový vývoj?
NVIDIA i proto už sama hlásila, že akvizice firmy ARM se může zpozdit, neboť závěry Evropské komise dle dřívějších odhadů neměly být připraveny dříve než příští rok v březnu, což byl ten nejoptimističtější odhad. A nyní přichází komplikace. 
 
 
Reuters hlásí, že NVIDIA minulý týden nabídla evropským regulátorům jisté ústupky ve snaze uspíšit jejich rozhodovací proces, což ovšem nepřineslo žádané výsledky. Mělo jít o ústupky či nabízená opatření týkající se obav o budoucí konkurenceschopnost jiných společností, které by čelily dopadu spojení firem Arm a NVIDIA. Nic konkrétního se ale v tomto ohledu nedozvíme, ale pravděpodobně šlo o další záruky toho, že Arm bude dále nezávisle vyvíjet své technologie, které bude volně poskytovat dalším zájemcům. 
 
Namísto toho se nyní očekává, že Evropská komise naopak ještě rozšíří a prodlouží své vyšetřování, nicméně celý proces je držen v tajnosti. Předběžné zkoumání by přitom EK měla završit 27. října a následovat poté mají další čtyři další měsíce šetření. Otázka tak je, kdy by mohly být zveřejněny konečné závěry tohoto šetření, které pochopitelně nemusí vyznít ve prospěch NVIDIE.
 
Té se přitom už krátí čas, neboť do září příštího roku by mělo být rozhodnuto a aktuálně nelze říci, že by věc byla na dobré cestě, tedy z pohledu NVIDIE. Je tu totiž přinejmenším ještě britská CME, jejíž hloubkové šetření právě probíhá a právě Britové už dříve neskrývali své pochyby o tom, zda by NVIDIA měla mít možnost firmu Arm koupit.  


reklama