reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Objevilo se GPU GA-104 "Ampere" a karty GeForce GTX 2080 a 2070

6.8.2018, Jan Vítek, aktualita
Objevilo se GPU GA-104 "Ampere" a karty GeForce GTX 2080 a 2070
Aktualizováno: Vypadá to, že NVIDIA si snad najala nového marketéra, jenž dostal jediný úkol, a sice vypouštět do světa zmatené a protichůdné informace o chystaných produktech. Pokud ano, pak ten svou práci dělá opravdu dobře.
Aktualizace: Společnost Manli rozeslala vyjádření, v němž popřela, že by sama zadala k registraci níže uvedené produkty a že nyní aktivně vyšetřuje, jak se něco takového mohlo stát. Je tedy fakt, že někdo to za ni udělal a do EEU (Eurasian Economic Union) takový požadavek poslal, což jen dává prostor k dalším spekulacím. Dále zpráva pokračuje v původním znění:
 
 
 
Obecně se má za to, že nové herní grafické karty NVIDIA ponesou generační označení Turing, ovšem tomu vůbec neodpovídá označení konkrétních čipů, které se v poslední době objevily. Do databáze HWiNFO se dostaly čipy GV102 a GV104, čili generace Volta a nyní se díky firmě Manli dozvídáme o čipech GA104 a přesněji GA104-400, které by tak zcela jasně měly směřovat do nástupkyně karty GTX 1080. To by však zase znamenalo, že už půjde o čipy Ampere, které se také očekávají, ale spíše až pro tu další generaci karet. 
 
 
Dnešní informace se tak týkají toho, co si společnost Manli nechala registrovat u EEC a je to něco, co jsme spíše nečekali. 
 
 
Vedle čipů, jejichž označení jasně ukazuje na Ampere, je to také dvojice karet GeForce GTX 2070 a GTX 2080, což narušuje dosavadní názory, že přijdou GTX 1170 a GTX 1180 s čipy Turing, čili GT104. 
 
Pokud to vše je opravdu práce NVIDIE, tak všechna čest, odvádí opravdu dobrou práci v budování napětí. Byl jsem přesvědčen, že v tuto dobu už budeme mít víceméně ucelený obrázek o tom, co nové herní karty nabídnou, ale stal se pravý opak a z dostupných informací vznikl zmatečný eintopf, v němž není možné se vyznat a vyfiltrovat kachny od pravdivých údajů, pokud v něm nějaké vůbec jsou. 
 
Zdroj: Videocardz


reklama