reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ovladače NVIDIA 364.72 mohou prý i poškodit grafickou kartu

4.4.2016, Jan Vítek, aktualita
Ovladače NVIDIA 364.72 mohou prý i poškodit grafickou kartu
Uživatelé si na fórech hromadně stěžují na nové ovladače NVIDIA Game Ready 364.72, které byly vypuštěny v minulém týdnu. Krátce po sobě tak jde o již druhý případ, který ale vypadá ještě závažněji.
Naposledy to byly NVIDIA 364.47 WHQL, které v mnoha případech poškodily systém, jenž musel pak být obnoven ze záložního bodu, nebo bylo nutné se daných ovladačů zbavit jiným způsobem. Nyní ale jde o ovladače NVIDIA 364.72 WHQL, jež byly vypuštěny s rozšířenou podporou pro VR headsety. Jak se objevilo na různých fórech i na tom oficiálním, po jejich instalaci mělo dojít i k poškození hardwaru, čili samotné grafické karty, což už je poněkud závažnější problém než modrá smrt systému Windows.





Pokud jste tedy dosud své ovladače neaktualizovali, je silně doporučeno to zatím nedělat, dokud se celá věc nevyřeší. Nemusíte se pochopitelně setkat rovnou s poškozením grafické karty, neboť udávané potíže jsou poměrně rozmanité, možná až moc: selhání počítače při bootu a restarty, BSOD, šedé a zelené artefakty ve 3D, poblikávání obrazu, obecně poškozený obraz a jeho zamrzávání, problémy s G-Sync, DSR a v nejhorším případě tedy i poškození hardwaru. Vypadá to tak na celou armádu šotků.

Je pravděpodobné, že se s takovými problémy ani nesetkáte, neboť se pochopitelně ozývají především ti, kteří je zažili. Ti varují obecně před celou řadou ovladačů 364 a ptají se, jak mohly tak problémové drivery projít WHQL certifikací.

Pokud snad máte s těmito ovladači problémy, které vám je znemožňují byť jen odinstalovat, můžete zkusit nabootovat v nouzovém režimu a zkusit nástroj Display Driver Uninstaller. Vypadá to ale, že nyní už bude obecně doporučováno bezprostředně před instalací nových ovladačů od NVIDIE vytvořit bod pro obnovení systému Windows.

Zdroj: wccftech
reklama