reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Prohlížeč Brave už používá přes 20 milionů uživatelů

3.11.2020, Milan Šurkala, aktualita
Prohlížeč Brave už používá přes 20 milionů uživatelů
Alternativní prohlížeč Brave zvětšuje svou uživatelskou základnu a nyní už má přes 20 milionů uživatelů. Slibuje také vysokou rychlost a blokování reklam, které však může nahrazovat svými vlastními
Na trhu s prohlížeči dominuje Google Chrome a ostatní spíše jen paběrkují. Mezi ty nejmenší patří browser Brave, který však začíná pomalu vystrkovat drápky a zvyšovat svůj tržní podíl. Loni vyšla finální verze Brave 1.0 a od té doby se zvýšil počet aktivních měsíčních uživatelů z 8,7 na 20,5 milionu. Stejného 2,3× navýšení se dočkal i počet denních uživatelů, kde došlo k nárůstu ze 3 na 7 milionů. Pomohla i možnost změnit výchozí prohlížeč v operačním systému Apple iOS 14, díky čemu se počet denních uživatelů na této platformě zvýšil o 34 %.
 
Brave logo
 
Brave je znám tím, že odstraňuje reklamy, přičemž ale přináší ty své. Tvůrci obsahu se tak mohou přihlásit do systému a využívat reklamy ze 2215 kampaní od celkem 460 různých společností, které jsou partnery prohlížeče. Do systému je přihlášeno už 972 tisíc verifikovaných tvůrců, což je 3,2× více než před rokem. Brave se navíc chlubí vysokou CTR ve výši 9 %, zatímco běžný průměr jiných systémů činí 2 %. Uživatelé mohou tvůrcům darovat kryptoměnu BAT, jíž bylo celkem rozdáno už 26 milionů (při dnešním kurzu cca 4,6 mil. USD). I když se ale Brave soustředí na soukromí, rychlost a bezpečnost, sám má máslo na hlavě, když byl v létě přichycen, jak k odkazům přidává své vlastní affiliate kódy.
 
Zdroj: brave.com


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama