reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Psali jsme před 4 roky

29.1.2006, Pavel Bureš, článek
Psali jsme před 4 roky
Statistiky prodeje Palm OS a Pocket PC zařízení, to bylo jedno z hlavních témat, o kterém jsme psali před 48 měsíci. Dále jsme se věnovali představení nových kapesních počítačů (Palm i705, Palm m515) a přístupu na PC z PDA.
Horká novinka: Palm i705 oficiálně uveden na trh !

Včera Palm konečně představil dlouho očekávaný model i705 - bezdrátový přístroj určený hlavně pro americký trh, kde je k dispozici síť Cingular Interactive. Pro český trh je díky tomu v podstatě nezajímavý. O technických parametrech přístroje jsme již několikrát psali.

Výsledky 4. kvartálu 2002: PalmOS dále upevňuje vedení oproti PocketPC
A máme tu nejčerstvější výsledky vývoje v kapesních počítačích, zveřejněné koncem minulého týdne IDC. Co z nich vyplývá a který výrobce byl nejúspěšnější ?



Pozn. Z dnešního pohledu se to jeví pro někoho možná nepochopitelné, ale v roce 2002 co do prodeje PDA jasně vedl Palm, za ním se držel Handspring a až třetí místo obsadil výrobce PocketPC strojů. Nutno podotknout, že PocketPC (tehdy ve verzi 2002) se od dnešního Windows Mobile 5 i 2003 SE dosti liší a ne vše fungovalo. Rovněž požadavky uživatelů byly dosti jiné, nezanedbatelné množství lidí si pořizovalo kapesní počítač jen pro organizaci času a multimediální funkce byly pro nespočet uživatelů cizí. A dnes? Troufnu si tvrdit, že PDA, ve kterých není ani jeden film či MP3 soubor jsou v menšině a většina uživatelů přehrávání hudby/videa vyzkoušela či alespoň občasně používá.

Bluetooth SD card v Evropě již v únoru
Toshiba Bluetooth SD card je v Japonsku již dostupná, zatím však bohužel kompatibilní jen s drivery pro japonskou verzi Toshiba PPC. Drivery pro "anglické" verze a podpora pro Palm by měly být k dispozici v průběhu února.

AvantGo je patentováno !
AvantGo obdržel patent na technologie spojené se synchronizováním informací mezi PDA a centrálním počítačem. Patent číslo 6,341,316 zahrnuje systém, metodu a počítačový program pro synchronizaci mezi serverem a klientem, které jsou jádrem AvantGo technologie již v současné době implementované pro Pocket PC, Palm OS a RIM BlackBerry.


ZX Spectrum na Vašem Pocket PC ? Proč ne ! Nová verze PocketClive je tu !
Zažili jste ještě krásné časy Sinclairova ZX Spectra ? Já ještě ano - a jsem tomu moc rád, ty časy kdy jsme na kolejích drtili Manic Minera a další gamesy až do časných ranních hodin místo učení se na zkoušku byly nezapomenutelné. Teď si na ně můžete zavzpomínat i s novou verzí ZX Spectrum emulátoru pro PocketPC.

PalmOS versus PocketPC podruhé: Nevěřím americkým "markeťákům" !
.. tentokrát s tabulkami, grafy, porovnáním - a hlavně se subjektivními názory redaktora Světa PDA. Čtěte a přispějte svým názorem !

Sony Clié PEG-S360
Tento kapesní počítač poněkud mění zaběhnuté standardy. Přemýšlejte, kde jinde seženete Palma se 16 MB paměti a cenou pod 200 amerických dolarů? Jedině u Sony, nikde jinde – tedy alespoň zatím.

Tenký klient pro W2000 server k dispozici pro PocketPC 2002
Správci firemních sítí teď už na svých cestách nemusejí přibalit i notebook s modemem

Sony Clié PEG-T615C
Sony je tak trochu specifický druh kapesních počítačů na platformě Palm OS. Poslední dvě novinky se zcela jistě musí objevit v naší srovnávací databázi. Tou dnešní je verze Clié T615C, která oplývá víc než lákavými parametry.
reklama