reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ptejte se, my odpovíme

30.6.2006, Karel Polívka, článek
Ptejte se, my odpovíme
Narazili jste na něco, čemu příliš nerozumíte nebo nemáte zcela jasno a potřebovali byste od nás poradit, nebo ujistit v dané záležitosti? Počínaje dnešním dnem jsme pro vás uvedli do praxe novou službu, která spočívá právě v odpovídání na vaše dotazy.
Jelikož nám formou e-mailů přichází množství stále se opakujících dotazů, na které nejsme z časových důvodů schopni každému zvlášť odpovídat (z našeho úhlu pohledu na stále ty samé dotazy), rozhodli jsme k tomuto problému postavit jiným způsobem - realizací jakési pravidelné poradny formou článků (případně našeho diskuzního fóra). Tímto dnešním článkem vám poprvé dáváme prostor k tomu, abyste v komentářích pod článkem formulovali své dotazy z různorodých oblastí. Může se jednat o cokoli, co je s HW tématicky spojené. Následně proběhne vyhodnocení jedním ze dvou následujících způsobů (teď nejsme schopni odhadnout, jak bude diskuze vypadat a nechávám tedy finální řešení prozatím otevřené - o tom, jaká forma by Vám vyhovovala více, můžete ostatně diskutovat na našem diskuzním fóru, v již vytvořeném tématu "Ptejte se, my odpovíme"):


1) Komentáře pod tímto článkem (nebo pod jakýmkoli dalším, jenž bude pobízet k pokládání otázek, bude otevřená po dobu jednoho týdne, po jehož uplynutí na položené otázky odpovíme formou samostatného článku, kde bude vždy konkrétní otázka a hned po ní bude následovat naše odpověď - čili si to bude možné představit jako rozhovor dvou stran (čtenářů SHW a redakce SHW).

2) Na našem diskuzním fóru jsou již v hlavních HW sekcích obsažená témata, která jsou koncipována právě jako často kladené otázky a odpovědi (rozhovor dvou stran). Druhá možnost tedy spočívá v následném doplňování těchto témat na diskuzním fóru a po následném vyprchání aktuálnosti komentářů pod tímto článkem (nebo pod jakýmkoli dalším představujícím pobídku k pokládání nových otázek) by se opět na SHW objevil článek, který by obsahoval odkazy na aktualizovaná témata s titulkem "Často kladené otázky" nacházející se na diskuzním fóru. Zde jsou odkazy na ty, které se na fóru již nachází (a po obsahové stránce jsou myslím dost zajímavé, proto doporučuji jejich shlédnutí - jde o jasný a stručný zdroj cenných informací):


Grafické karty - často kladené otázky (autor: Zdeněk Kabát)
LCD panely - často kladené otázky (autor: Pavel Kovač)
Paměti - často kladené otázky (autor: Eagle)
Pevné disky - často kladené otázky (autor: Eagle)
Pevné disky pro notebooky (2.5") - často kladené otázky (autor: Eagle)
Procesory - často kladené otázky (autor: Eagle)


Důvod, proč k tomuto pobízíme čtenáře zde v magazínu a ne pouze na fóru, je samozřejmě v účasti, kterou má magazín neporovnatelně vyšší (na diskuzním fóru se bude vždy pohybovat méně čtenářů z celkového počtu čtenářů SHW).

Následně bude v budoucnu zveřejněna formou článku další pobídka k tomu, abyste po dobu jednoho týdne formulovali v diskuzi nové dotazy, na něž budou opět následovat odpovědi z naší strany buď formou článku, který již bude obsahovat zodpovězené otázky z minulého "kola" (jedno kolo se bude rovnat jedné samostatné kapitole), aby se předešlo tomu, že by se řešily opakovaně stejné problémy - bude tedy neustále k dispozici historie již zodpovězených otázek, anebo druhou možností - doplňováním často kladených otázek na diskuzním fóru. A tento proces se bude neustále opakovat. Po nějaké době by se tak mělo jednat o velice zajímavou studnu FAQ, nebo-li Frequently Asked Questions (často kladených dotazů).

Jsme zvědaví, jaký bude mít tato forma komunikace mezi vámi a námi ohlas, nicméně věříme, že to bude pro obě strany ku prospěchu věci. Jelikož nevíme, jak obsáhlá diskuze bude, nelze vyloučit, že při odpovídání bude probíhat selekce (uvidíme teprve až po uplynutí prvního týdne, jak to bude vypadat).

!!! V této spojitosti bychom vás rádi poprosili, abyste před psaním vašeho případného dotazu celou diskuzi nejdříve pročetli, zda už se na stejnou věc neptal někdo jiný - pro lepší přehlednost. !!! (pokud by se přesto pokládaly již položené a nebo zodpovězené otázky, budou ty nové duplicitní smazány).
reklama