reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Radeon RX 6900 XT Liquid Cooled Edition se dostal do německého obchodu

25.11.2021, Jan Vítek, aktualita
Radeon RX 6900 XT Liquid Cooled Edition se dostal do německého obchodu
Nejvýkonnější Radeon aktuální generace není Radeon RX 6900 XT, ale Radeon RX 6900 XT Liquid Cooled Edition se zvýšeným TDP, taktem GPU a samozřejmě s vodním chlazením. S jeho sháněním to ale není lehké. 
Už dle naší zprávy z letošního června vyplynulo na povrch, že Radeon RX 6900 XT Liquid Cooled Edition je určen pouze výrobcům počítačů, k dispozici jich nebude mnoho a ne na volném trhu. Jenomže z toho si trh jako obvykle moc nedělal a už krátce po představení tuto kartu začali nabízet prodejci v Indii, jak informuje server VideoCardz.
 
 
Nyní se dozvídáme, že ji od listopadu nabízí také známý německý obchod Mindfactory.de, a to za 1749 eur, přičemž na týden její cena spadla na 1679 eur. Tato karta je stále k dispozici se skladovými zásobami více než pěti kusů, přičemž cena 44.600 Kč není ani tak špatná, i když za velice podobnou lze u nás pořídit třeba Sapphire Radeon RX 6900 XT NITRO+ TOXIC GAMING Limited Edition, takže není ani výjimečně dobrá. 
 
 
Daná karta má evidentně referenční design a je vcelku jedno, že jde o PowerColor (AXRX 6900XT 16GBD6-MW2DHC). Vzhledem k označení Bulk lze také předpokládat, že nejde o krabicovou verzi, což ostatně plně odpovídá tomu faktu, že tyto karty nejsou určeny pro maloobchod.
 
Mohou tak být vůbec takto nabízeny? To už je otázka, kterou by měl případně řešit spíše prodejce než zákazník, přičemž my víme, že v Mindfactory.de si s takovými věcmi hlavu moc nelámou, jak ukázali i velice předčasným prodejem procesorů Core i7-11700K, čímž Intelu sice napálili kudrlinku, ale my se nakonec ani nedozvěděli, jaké následky to mělo, pokud vůbec nějaké. 
 
Radeon RX 6900 XT Liquid Cooled Edition je verze s plnými 5120 Stream procesory na taktu 2250 MHz (Game Clock), který je o 200 MHz vyšší než v případě RX 6900 XT (včetně Navi 21 XTX). Maximální turbo pak je 2435 MHz, což si vyžádá také 330W TDP oproti 300 W na normální verzi karty. 


reklama