reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Razer se snaží na Kickstarteru vybrat 1 mil. USD na myš pro leváky

7.8.2018, Jan Vítek, aktualita
Razer se snaží na Kickstarteru vybrat 1 mil. USD na myš pro leváky
Razer zkusil na Kickstarteru zaujmout projektem, který má vyústit ve výrobu myši Naga Trinity ve verzi pro levoruké. Jde tak v podstatě jen o stranově převrácený design známé myši, ale 
Razer chce vybrat celý milion dolarů. 
Je celkem pochopitelné, že Razer si chce formou crowdfundingové kampaně vyzkoušet, zda bude o myš Naga Trinity ve verzi pro levoruké vůbec zájem, ale stanovený cíl milionu dolarů (respektive přesněji 990.000) je přece jen poněkud přemrštěný. Nelze si představit, že by vývoj, respektive jen úprava již dlouho známé myši přišla na podobnou částku, i když jde o myš s mnoha tlačítky na vyměnitelném boku. 
 
 
Není tak ani divu, že po pěti dnech kampaně se na tento projekt vybralo jen cca. 30.000 dolarů, takže pokud by takové tempo pokračovalo, vybral by se jen malý zlomek cílové části. Nicméně je otázka, zda o to firmě Razer vůbec jde a zda si spíše jen nechce vyzkoušet, jak velký bude mezi zákazníky o levorukou Naga Trinity zájem. 
 
Mimochodem už v červnu CEO Razeru Min-Liang Tan na firemních facebookových stránkách koketoval s myšlenkou spustit na Kickstarteru takovou kampaň. Uvedl k tomu, že Razer je jednou z mála zbývajících společností, které vyrábějí myši pro levoruké a že takové snahy přijdou doslova na miliony dolarů nehledě na nutné vyhrazení cenných firemních zdrojů, které by mohly být použity pro něco jiného. K tomu také uvedl, že prodeje myší pro levoruké v posledních šesti letech mohou být zastíněny prodeji některých úspěšných modelů za pouhý den. Těžko říci, zda si trošku zapřeháněl, nebo je zájem o myši pro levou ruku opravdu tak moc slabý. 
 
Dle projektu na Kickstarteru se výroba levoruké Naga Trinity uskuteční pouze v případě, že se najde odbyt pro alespoň 10.000 kusů a i tehdy pak bude dle Tana pravděpodobné, že to bude celkově ztrátový projekt. 
 
 
Je jistě pravda, že tato myš rozhodně nepatří mezi nejjednodušší kusy zvláště kvůli jejím vyměnitelným částem, ale na druhou stranu už Razer nemusí vymýšlet nic opravdu nového. Cílová částka tak má jistě zajistit především to, aby tento podnik nebyl ztrátový až příliš. Vedle toho také Razer plánuje nabídnout speciální verzi své populární podložky Goliathus, která nese téma levoruké Trinity. Tu můžeme mít za 19 dolarů a myš od 89 dolarů, i když, jak už bylo řečeno, na úspěšné financování to zatím nevypadá. 
 


reklama