reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Chieftec Scorpion 3: prosklený middletower

8.7.2020, Jan Vítek, recenze
Chieftec Scorpion 3: prosklený middletower
K posouzení nám dorazila počítačová skříň Chieftec Scorpion 3, čili již třetí model své řady, kterou můžeme brát za čistě herní, čemuž také odpovídá její výbava. Nemůže pochopitelně chybět sklo a ani barevné LED, ale co takový dálkový ovladač?

Závěrečné hodnocení


Chieftec GL-03B-OP zvaný Scorpion 3 je ve svém základu téměř stejná skříň jako Chieftec Scorpion II, a to se dvěma hlavními rozdíly. Jednak tu máme odlišně zpracovaný levý skleněný panel, který má lépe zpracované uchycení, díky němuž i lépe sedí a lze jej snadněji a rychleji přichytit. Vedle toho tu máme také nový RF ovladač s jasnějšími popisky, zapouzdřený hub na něj napojené 4 nové RGB ventilátory Rainbow (řada Tornado). Všimnout si ale můžeme také vylepšeného prachového filtru pod pozicí zdroje. 
 
 
Scorpion 3 staví především na 0,6mm plechu SECC a z hlediska kompatibility s komponentami je moderní skříní, která vyhrazuje místo především kartám či vodnímu chlazení na úkor pozic úložných zařízení. Místa je tu tak akorát, aby se dovnitř tak tak vešla ATX deska, ovšem za trayem by mohl být větší prostor pro kabeláž, zvláště kvůli ventilátorovému modulu, který zde umí překážet. 
 


Z mého úhlu pohledu je Scorpion 3 opět o trochu lepší skříň než původní Scorpion i novější Scorpion II, a to právě díky výše zmíněným rozdílům. Škoda jen, že přední ventilátory mají tak omezený přístup k čerstvému vzduchu skrz úzké boční průduchy a že výrobce nemyslel více na správu kabeláže, která je z jeho strany chaotická. 
 
 
English translation of the conclusion
Chieftec GL-03B-OP Scorpion 3 is basically almost the same case as the Chieftec Scorpion II, only with two main differences. First, there is a different left side glass panel which is easy to install and it is also now a more integral part of the whole case. And second, there are four new RGB Rainbow fans (Tornado line) with boxed fan hub and a new RF controler with much clearer captions. Another and a bit hidden improvement is the new and better dust filter under the PSU mount. 
 
Scorpion was built especially of 0.6mm SECC steel and it is an example of a modern case with respect to compatibility with computer components, which means that there is lots of space for long cards and watercooling radiators, but only a few drive and SSD bays. Generally, there is also just enough of space for ATX motherboards, but on the other hand, between the tray and right panel there should be at least a bit wider gap for all the different cables and the obstructive RF fan hub. 
 
From my point of view, the new Scorpion 3 is again a bit better case than the original Scorpion and the enhanced Scorpion II as well. Still, besides the rather chaotic cablemanagement I can see also another space for improvement in the cooling system. The front panel should provide much more generous access to fresh air and here lies the chance to improve the whole cooling efficiency of the case. 

 

Plusy


+ Levná skříň
+ Čtyři RGB ventilátory Rainbow v základním balení, nový RF modul i dálkový ovladač
+ Boční i čelní tónované sklo
+ Regulátor otáček a řízení podsvícení na dálkovém ovladači
 
 

Minusy


- Pouze 0,6mm plech
- Překážející RF modul v místě kabeláže
- Slabý přístup vzduchu k předním ventilátorům
 
 
Za zapůjčení skříně GL-03B-OP Scorpion 3 děkujeme Digitoru.

 
 
Cena v době testování: cca 2 000 Kč s DPH



Vývoj ceny testovaného produktu:




reklama