reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Šéf Arm China byl konečně nahrazen, ale stále se snaží bránit

2.5.2022, Jan Vítek, aktualita
Šéf Arm China byl konečně nahrazen, ale stále se snaží bránit
Dosavadní předseda a výkonný ředitel firmy Arm China, Allen Wu, byl dle zprávy od Reuters již konečně nahrazen. Tato rychlá akce přitom naznačuje, že Wu byl ve vedení Arm China do jisté míry trpěn. 
Je to sotva pár dní, co jsme se dozvěděli, že se společnost SoftBank rozhodla rázně zakročit proti Allenu Wu. Nyní se od Reuters dozvídáme, že už je v podstatě hotovo, čili že Wu už ve vedení Arm China nefiguruje, ačkoliv se sám snaží ještě svou pozici bránit. Zarážející je tu především rychlý vývoj situace, neboť Allen Wu odmítal po svém oficiálním odvolání opustit vedení firmy Arm China už od roku 2020, což naznačuje, že mu to bylo dosud tak trochu trpěno.
 
 
Nabízí se tu vysvětlení, že společnost SoftBank mohla počítat s tím, že se z něj stane problém pro nového majitele, čili firmu NVIDIA. Tato akvizice ale nedopadla, a tak tento černý Petr zůstal v portfoliu SoftBanku a překážel v plánu vyslat firmu ARM na burzu. 
 
Allen Wu dosud odmítal vydat dokumenty i pečeť firmy Arm China, díky čemuž jej nikdo nemohl dostat z křesla, ale před několika dny se objevila zpráva, že SoftBank požádala čínské úřady o vydání nových dokumentů i pečeti, což se nyní dle Reuters skutečně stalo. Allen Wu sice i nyní tvrdí, že se v daném procesu objevily chyby, nicméně mluvčí firmy Arm sděluje, že vše proběhlo plně dle čínského práva a nově vydané dokumenty a pečeť od vlády v Šen-čenu potvrzují Dr. Renchena Liu (Research Institute, Tsinghua University) coby nového generálního manažera Arm China, který bude sdílet pozici výkonného ředitele s Ericem Chenem (SoftBank Vision Fund). 
 
Je zřejmé, že Allen Wu se s tím stále nechce smířit, ostatně se snaží svému protestu dodat váhu připojením 430 podpisů zaměstnanců Arm China. Ostatně v době psaní těchto řádků měl na svém LinkedIn stále uvedenou pozici šéfa této firmy, ale jeho odstranění by už nemělo nic bránit. Nicméně Wu už ukázal, že je schopen jednat nekompromisně. Vzpomenout můžeme na jeho rozhodnutí najmout bezpečnostní službu, která měla za úkol nevpouštět do ředitelství Arm China lidi z mateřské firmy (Arm Ltd.). Od ní se také pokusil zcela odstřihnout, když vyhlásil, že Arm China už bude fungovat nezávisle s vlastním týmem 400 výzkumníků. 


reklama