reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Softbank má plán, jak vystrnadit samozvaného šéfa Arm China, ten se brání

28.4.2022, Jan Vítek, aktualita
Softbank má plán, jak vystrnadit samozvaného šéfa Arm China, ten se brání
Už v roce 2020 byl oficiálně propuštěn CEO firmy Arm China, Allen Wu. Ten se však od té doby drží své pozice zuby nehty, k čemuž mu nahrává čínské obchodní právo a to, že sám drží firemní pečeť a potřebné dokumenty.
Allen Wu se tak po nezdařené akvizici ze strany NVIDIE stal pro Arm problémem číslo jedna, neboť ten fakt, že drží značný podíl v podniku Arm China, který ani nedává k dispozici informace o finančních výsledcích, mohl snadno překazit plánovaný vstup na burzu a prvotní emisi akcií. Nedávno jsme se přitom dozvěděli, že podíl v Arm China byl či snad bude převeden na jistý nezávislý subjekt, což by mělo samo o sobě firmě Arm uvolnit ruce. Ale tak snadno to dle nejnovějších zpráv nevypadá, přeci jen jde stále o firmu, která představuje pro Arm vstupní bránu na velice důležitý Čínský trh. 
 
 
Nyní se díky Yahoo! Finance dozvídáme, že Softbank podniká kroky k tomu, aby byl Allen Wu co nejdříve zbaven své pozice a Reuters doplňuje, že investoři se k tomu rozhodli v hlasování s poměrem 7:1. Wu se ale brání a nyní se rozhodl podat další, již třetí žalobu na svou firmu Arm China (neboť právě ta jej oficiálně propustila) a s tou se Softbank bude muset vypořádat, než bude moci Arm vstoupit na burzu. 
 
Softbank ale nyní podniká vlastní kroky ve vyšších patrech. Konkrétně má u čínské vlády zažádáno, aby vyměnila hlavního představitele Arm China ve své databázi a aby připravila novou firemní pečeť, přičemž tyto informace nejsou oficiální a jednání má probíhat zatím ještě neveřejně. Čili Arm China a ani Softbank tyto zprávy nekomentují. 
 
Nicméně dle THW by mohla být nová pečeť vydána už v řádu dní, ale co může následovat poté, to se zatím nedozvídáme. Softbank ale v každém případě míří k tomu, aby mohla vypustit Arm na burzu nejpozději před koncem prvního kvartálu příštího roku. 


reklama