reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Seznam kandidátů na šéfa Microsoftu má už jen 5 jmen

6.11.2013, Jan Vítek, aktualita
Seznam kandidátů na šéfa Microsoftu má už jen 5 jmen
Již od konce letošních prázdnin víme o tom, že Microsoft hledá nového šéfa (CEO), neboť Steve Ballmer chce ze své pozice odejít. Již dřívější informace potvrdily Stephena Elopa jako horkého kandidáta a nyní se objevila zpráva, že dříve dlouhý...
Již od konce letošních prázdnin víme o tom, že Microsoft hledá nového šéfa (CEO), neboť Steve Ballmer chce ze své pozice odejít. Již dřívější informace potvrdily Stephena Elopa jako horkého kandidáta a nyní se objevila zpráva, že dříve dlouhý seznam 40 jmen se nyní zkrátil na pouhých 5.




Stephen Elop a Steve Ballmer


Stephen Elop, kterému analytikové už předtím dávali nejvyšší šanci, se do úzkého výběru dle očekávání dostal. Už před tím, než se stal šéfem Nokia, v Microsoftu pracoval, a to v divizi business software. Tak jako tak se ale zaměstnancem Microsoftu stane, neboť ten odkoupil mobilní divizi Nokie, ovšem akvizice ještě nebyla dokončena.

Dalším horkým kandidátem je Alan Mulally, 68letý šéf společnosti Ford Motor, kterou vede od roku 2006 a pracovní smlouva mu platí do konce příštího roku. Třetím jménem je Tony Bates, někdejší CEO firmy Skype, kterou Microsoft také koupil, čili nyní jde již o jeho zaměstnance. Posledním známým jménem je Satya Nadella, šéf divize cloud and enterprise v Microsoftu. Do něj přestoupil již v roce 1992 z firmy Sun Microsystems. Jméno pátého kandidáta je neznámé a mohl by to být Steve Sinofsky nebo Sheryl Sandberg.

Seznam se tedy velmi zkrátil, ale do odchodu Steva Ballmera zbývá ještě dost času, neboť si na to dal v srpnu lhůtu jednoho roku. Nicméně investoři chtějí, aby si Microsoft svého nového šéfa zvolil raději dříve než později, protože pochopitelně nechějí být v nejistotě. Očekávají především někoho, kdo provede ve firmě velké změny, aby se stala více konkurenceschopnou ve vodách, kde vládne Apple a Google.

Tyto všechny informace přinesla agentura Reuters, zatímco samotný Microsoft se k tomu nijak oficiálně nevyjádřil. Mluvčí firmy Ford však podotkl, že v jejich firmě se nic nemění a že Alan Mulally se plně koncentruje na strategii One Ford. Stále to tedy vypadá, že Elop je i nadále hlavním kandidátem, ovšem Mulally má dle Ladbrokes stejnou šanci a jen o trochu hůře je na tom Satya Nadella.

Zdroj: Reuters
reklama