reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sony dnes ohlásí specifikace PlayStation 5

18.3.2020, Jan Vítek, aktualita
Sony dnes ohlásí specifikace PlayStation 5
Šéf xboxové divize Phil Spencer na začátku tohoto týdne zveřejnil hardwarové specifikace nové herní konzole chystané na letošní podzim a jak se nyní potvrzuje, v podstatě tím donutil Sony k adekvátní reakci. 
Microsoft tak potvrdil naše očekávání, že výkon nového Xboxu bude skutečně velice slušný. Nabídne totiž cca 12 TFLOPS, a to pouze co se týče grafického jádra, vedle nějž tu budou ještě procesorová jádra Zen 2 v konfiguraci 8C/16T, či případně jen 8C/8T, ale na vyšším taktu. Srovnatelná PC sestava by tak měla ve výbavě Ryzen 7 a grafiku s vyšším výkonem než RTX 2080 Super, ovšem toto srovnání samozřejmě kulhá, neboť herní konzole není PC a nemá ani s PC srovnatelný paměťový subsystém. 
 
 
My se dnes dozvíme od Marka Cerneho, vedoucího systémového architekta Sony PlayStation, jaká bude konfigurace právě nové PlayStation 5. Lze říci, že Sony má v tomto ohledu opět stejné možnosti jako Microsoft, neboť i to bude stavět na hardwaru od AMD a připravuje svou konzoli na vypuštění ve stejnou dobu. 
 
Cerny tak dnes v 5 odpoledne našeho času poskytne pohled do hlubin architektury PS5 a také na to, jak ta ovlivní budoucnost her. Očekáváme rovněž procesorová jádra Zen 2, grafickou architekturu RDNA 2 a podporu ray tracingu. Nedávno jsme se přitom dozvěděli, že Sony má mít problémy s výrobní cenou nové PS5, což nám samotná firma samozřejmě nepotvrdí v žádném případě, ale specifikace mohou leccos napovědět. 


reklama