reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Star Citizen nevyužije DirectX 12, přejde na Vulkan

21.3.2017, Jan Vítek, aktualita
Star Citizen nevyužije DirectX 12, přejde na Vulkan
Cloud Imperium Games (CIG) už dlouhá léta vyvíjejí jednu z nejambicióznějších her pro PC, a to vesmírný Star Citizen. V minulosti přitom CIG uvedli jako jeden z cílů implementovat podporu API DirectX 12, ovšem to se nyní změnilo.
Rozhodnutí zrušit plánovanou podporu DirectX 12 a přejít raději k multiplatformnímu Vulkanu se jistě bude líbit těm uživatelům, kteří nechtějí na svůj počítač instalovat Windows 10, nebo kterýkoliv systém Microsoftu. Vulkan podporuje nejen starší systémy Windows, ale pochopitelně také Linux, neboť vychází z OpenGL (respektive navazuje na OpenGL a vychází spíše z AMD Mantle). Potěšeni by také měli být majitelé grafických karet firmy AMD, které pod Vulkanem pracují velice dobře, jak ukazují už starší testy na Doomu.





CIG tak budou moci svým Star Citizenem oslovit širší hráčskou základnu a pro Vulkan to znamená velice potřebnou vzpruhu, však co lepšího pro jeho další rozšiřování je, než podpora ze strany vývojářů jedné z nejočekávanějších her?





Star Citizen aktuálně pracuje pod DirectX 11 a rozhodnutí přejít k Vulkanu o víkendu prozradil Ali Brown (Director of Graphics Engineering, CIG). Ten řekl, že před lety CIG uvedlo svůj záměr podporovat DirectX 12, ale po představení Vulkanu, který má stejné funkce a výkonnostní potenciál, se právě ten stal logickou volbou, a to právě proto, že nenutí uživatele upgradovat na Windows 10. Aktuální záměr tak je podporovat pouze Vulkan, čili CIG počítají s tím, že se později rozloučí také s DX11, což by nemělo nikomu vadit.

Vulkan také získal nedávno na události Capsaicin ze strany AMD, které ohlásilo, že bude toto API více podporovat, a to ve spolupráci se studiem Bethesda. To ostatně stojí jako vydavatel i za novým Doomem, který je asi nejznámější hrou pro Vulkan a brzy se má představit také nové FPS Prey.

Zdroj: Hexus.net
reklama