reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Steam Controller dostává konkrétní podobu

16.1.2014, Jan Vítek, aktualita
Steam Controller dostává konkrétní podobu
Společnost Valve v těchto dnech pořádá konferenci Steam Dev Days, kde se objevují i nové informace ohledně ovladače Steam Controller, který má být hlavním doplňkem pro herní počítače Steam Machines.
Ovladač Steam Controller byl představen již loni, ovšem jak to vypadá, šlo o dosti předběžnou verzi, která obsahovala ještě dotykovou obrazovku. Nyní byla představena nová verze ovladače, která má mít lepší rozmístění tlačítek a nižší výrobní náklady, ovšem právě za cenu vypuštění dotykové obrazovky.





Namísto ní tu dle Valve bude jakýsi Ghost Mode, s jehož pomocí budou uživatelé ovládat ukazatel, a to pohyby prstu nad ovladačem. Proti obrazovce byly také námitky, že bude uživatele při hře rozptylovat a objevily se jisté neupřesněné otázky se kompatibilitou. Nicméně právě dotyková obrazovka zvedla vlnu zájmu o nový ovladač, zvlášť když bylo uvedeno, že si budeme moci zvolit, co bude ukazovat a jakou bude mít funkčnost.




- vlevo stará verze, pravo nová -


Změnila se tedy střední část ovladače Steam Controller, kde se uvolnilo místo pro dvakrát čtyři tlačítka a uprostřed pak mezi kulatými trackpady zeje volné místo, nejspíše ona plocha pro detekci pohybu prstu. Vedle trackpadů mají zůstat také gyroskopy, jež ještě nebyly implementovány do firmwaru ovladače a také tu bude API s podporou až 16 najednou připojených Steam Controllerů.

Ani tato podoba však nemusí být konečná, takže není vyloučeno, že se na trh dostanou dvě verze a dle Valve mohou své verze představit i další výrobci. Třeba si uživatelé nakonec dotykovou obrazovku vydupou.

Zdroj: Hexus.net
reklama