reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Steam Deck se opozdí kvůli problémům s dodavatelským řetězcem

11.11.2021, Jan Vítek, aktualita
Steam Deck se opozdí kvůli problémům s dodavatelským řetězcem
Společnost Valve bude jednoduše potřebovat více času na to, aby mohla vyrobit potřebný počet konzolí Steam Deck pro jejich první várku. Pro natěšené zákazníky to tak bohužel znamená, že letos si na nich nezahrají. 
První konzole Steam Deck se měly k lidem, kteří si je předobjednali, dostat už během prosince, čili leckdo si je tak mohl představovat pod stromečkem jako vánoční dárek. Na to ale může zapomenout, neboť Valve oznamuje, že první zákazníci se dočkají až během února příštího roku a za to se také omlouvá. 
 
 
Za tím přitom stojí jisté problémy s dodavatelským řetězcem, čili Valve proste a jednoduše nestihne včas vyrobit potřebný počet konzolí, aby mohl splnit předobjednávky. To také logicky znamená, že dostupnost se kaskádovitě posouvá ve všech případech, čili kdo měl svůj Deck slíben na prosinec, ten jej dostane během prvního kvartálu a kdo dříve viděl dodání během prvního kvartálu, ten svou konzoli dostane až během druhého.
 
Pokud se také zkusíme zaregistrovat dnes, ve všech případech (platí pro 64, 256 i 512GB verzi) se dočteme o značně neurčitém datu "po 2. kvartálu 2022" a můžeme také jen doufat, že nejde o "Očekávané zahájení objednávek", jak se na českých stránkách obchodu Steam píše, ale o jejich splnění. 
 
Valve také ujišťuje, že nikdo o své místo ve frontě nepřijde, čili pořadí při plnění objednávek se nijak nemění. Trošku pozitivní na celé věci je alespoň to, že bude více času na ladění kompatibility s hrami, respektive spíše s různými DRM a proticheatovacími systémy. 
 
 
A jak dobře víme, Valve bude hry na Steamu nově hodnotit právě i dle toho, zda jsou hratelné na Steam Deck, a to ve stupních podporovaná a ověřená, hratelná s výhradami, nepodporovaná a nakonec tu budou hry, které ještě nebyly prověřeny, čili ty mohou a nemusí fungovat. 


reklama