reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Tesla stáhla žalobu na okres Alameda kvůli zákazu výroby

22.5.2020, Milan Šurkala, aktualita
Tesla stáhla žalobu na okres Alameda kvůli zákazu výroby
Koronavirová pandemie a Elon Musk, to je jedna velká komedie. Jeho automobilka zažalovala okres Alameda kvůli tomu, že mu nedovolil vyrábět v jeho továrně ve Fremontu, ačkoli vláda USA to dovolila. Žaloba ale byla nyní stažena.
Elon Musk je docela velkým odpůrcem koronavirových opatření, která označil za fašistická a odporující demokratickým principům. Dalším problémem bylo to, že ačkoli vláda USA začala automobilkám povolovat výrobu, kalifornský okres Alameda navzdory vládnímu povolení Tesle nepovolil spuštění výroby. Elon Musk se naštval a 9. května oznámil, že Tesla přestěhuje své sídlo z Kalifornie a okamžitě podá na okres žalobu, protože nerespektoval vládní povolení. Považoval něco takového za nefér, protože všechny jiné automobilky mohly vyrábět (ne všechny to však udělaly).
 
Tesla logo
 
Musk nicméně nečekal na výsledek soudu, který by se mohl táhnout měsíce, a patrně už okolo 11. května spustil výrobu. To vše se ale opět mění. Okres Alameda později Tesle skutečně povolil výrobu, tedy až poté, co ji Musk spustil sám od sebe ještě bez povolení. Nyní došlo k dohodě mezi oběma stranami a Tesla bez dalšího vysvětlení žalobu stáhla. Přestože zástupci okresu Alameda a kalifornského státu říkají, že se Tesla nebude nikam stěhovat, Musk nadále probírá možné lokality pro své nové sídlo a továrny.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama