reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

The Division 2 a požadavky na hardware, preferuje se Radeon VII

11.1.2019, Jan Vítek, aktualita
The Division 2 a požadavky na hardware, preferuje se Radeon VII
The Division 2 je jedním ze tří titulů, se kterými přijde na trh Radeon VII, a to v rámci herního bonusu zdarma. Není tak divu, že si v tomto případě jde AMD s Ubisoftem na ruku a ten tak ve svých materiálech prosazuje spíše Ryzeny a Radeony. 
Lisa Su zmínila The Division 2 jako jednu z her během svého keynote na CES 2019 a také si kvůli tomu pozvala na pódium zástupce Ubisoftu a Massive Entertainment, Davida Polfeldta. The Division 2 je tak jednou z her, která je vyvíjena s přímou a nepokrytou podporou firmy AMD, přičemž i NVIDIA má pochopitelně takové aktivity.
 
 
Na trh přijde 15. března ve verzi pro PC, PS4 i Xbox One a když se podíváme na hardwarové požadavky PC verze, je zřejmé, co se tím Ubisoft snaží říci. 
 
 
Vedle hardwaru Intelu a NVIDIE jsou na obrázku jasně zvýrazněné procesory Ryzen a grafické karty Radeon, přičemž svůj význam má také to, že v "elitní" sestavě je nový Radeon VII po boku GeForce RTX 2080 Ti. Podobnou věc můžeme vidět také v kolonce CPU, kde je ještě běžný desktopový Ryzen 7 2700X po boku Intel Core i9-7900X, což je HEDT Skylake-X s cenou přes 25 tisíc korun. Tady už je opravdu znát zaujatost a přílišná snaha prezentovat hardware AMD v lepším světle, však není žádný důvod, proč by se měl preferovat HEDT procesor, když tu máme osmijádrové procesory Intel pro LGA 1151. Však i Ryzen 7 2700X je osmijádrový a oproti Core i9-9900K i objektivně slabší (ale zase mnohem levnější) procesor.
 
Co se týče grafiky v sestavě "elite", tam už může být znát optimalizace pro AMD i podpora DirectX 12 a asynchronních shaderů, takže je opravdu možné, že soupeřem pro Radeon VII zde bude RTX 2080 Ti. 
 
Pro plynulé hraní ve Full HD při 60 FPS nám bude stačit čtyřjádrový procesor s 8 GB RAM a grafika úrovně Radeonu RX 480 či GeForce GTX 970. Nároky jsou tak v tomto případě celkem obvyklé. 
 
 
Vývojáři The Divison 2 jinak PC hráčům slibují shora neomezené FPS, podporu HDR, Eyefinity a široké škály rozlišení. Hra samotná však nebude k dispozici na Steamu, ale na Uplay nebo Epic Games Store. Díky předplatnému můžeme získat přístup k uzavřenému betatestu. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama