reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Toshiba koupila veškerá aktiva OCZ za 35 mil. USD

4.12.2013, Jan Vítek, aktualita
Toshiba koupila veškerá aktiva OCZ za 35 mil. USD
Už nějakou dobu se ví, že společnost OCZ Technology se dostala do potíží, z nichž dlouho hledala cestu. V posledních dnech ale události nabraly spád, když se firma dostala do bankrotu. Toshiba jí z něj sice pomůže, ovšem i tak to prakticky znamená zánik firmy.
Bankrot firmy OCZ byl oznámen minulý týden, kdy byla naznačena i cesta, která by nutně neznamenala likvidaci celé firmy. Toshiba se zavázala, že odkoupí veškerá aktiva firmy OCZ Technology, ovšem pokud ta dodrží jisté podmínky. To se jí evidentně podařilo, neboť bylo potvrzeno, že Toshiba se chystá aktiva opravdu odkoupit, a to přibližně za 35 milionů USD. Je ironií, že téměř tolik zaplatilo OCZ v roce 2011 za společnost Indilinx, od níž získalo technologie pro výrobu SSD kontrolerů.





Toshiba si tak v podstatě za hubičku pořídila jednu z neznámějších společností vyrábějících SSD, která však nemohla konkurovat jiným a podstatně větším firmám na trhu, jako je Samsung, Micron+Intel a jiní. CEO firmy OCZ, Ralph Schmitt, za tím vidí kombinaci nedostatku dodávek pamětí NAND flash a z toho vyplývající neschopnost uspokojit poptávku zákazníků, k čemuž se přidala ještě nutnost splácet dluhy a cenová válka mezi výrobci SSD. Nyní věří, že dohoda s Toshibou je nejlepším východiskem z dané situace, což je pochopitelné, když alternativou byl už jen prostý zánik a likvidace firmy. Dle dohody by totiž zaměstnanci OCZ neměli ztratit svou práci a také se mluví o "zachování byznysu", z čehož vyplývá, že by produkty OCZ neměly zmizet z trhu.

Nicméně viceprezident Toshiby, Seiichi Mori, k tomu pouze dodal, že technologie a know-how firmy OCZ jim pomůže se stát více konkurenceschopnými na trhu s SSD. Zatím jsme se tedy stále nedozvěděli, co se stane se značkou OCZ a jejími produktovými řadami. Předpokládat můžeme postupnou integraci a nakonec i faktický zánik značky OCZ.

Zdroj: Hexus.net
reklama