reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Trh s Bitcoiny překročil hodnotu 1 bilionu USD

20.2.2021, Milan Šurkala, aktualita
Trh s Bitcoiny překročil hodnotu 1 bilionu USD
Hodnota Bitcoinu dále stoupá a už se dostala přes 55 tisíc USD za jeden. To také znamená, že se hodnota celého trhu s touto kryptoměnou vyšvihla na více než jeden bilion USD. Tím už dotírá na největší firmy na světě.
Co se letos podle vás stane s Bitcoinem?
V anketě šlo hlasovat od 20.2.2021 do 27.2.2021. Počet hlasujících: 24
Překoná 100 tisíc USD54 %
Zůstane v řádu desetitisíců USD17 %
Bublina splaskne a spadne pod 10 tisíc USD29 %
Kryptoměna Bitcoin se zatím zdá být nezastavitelná. Neustále se čeká, že vše praskne podobně jako před třemi lety a cena strmě spadne, ale prozatím se tak neděje a nyní už má jeden BTC hodnotu 55700 USD (1,19 mil. Kč). Včera se tak povedlo překonat historický milník, kdy hodnota všech dosud vyprodukovaných Bitcoinů dosáhla výše jednoho bilionu USD. Prozatím jich bylo vytvořeno 18,63 mil. kusů, spousta z nich je ale také ztracena. Při nynější ceně tak hovoříme o trhu o velikosti 1,04 bilionu USD.
 
Bitcoin
autor: MichaelWuensch, public domain (Pixabay)
 
Pro představu, hodnota celého Googlu je 1,41 bil. USD, Amazon je na 1,64 bil. USD, Microsoft na 1,82 bil. USD a nejhodnotnější firmou je pak Apple s 2,25 bil. USD. Pokud bychom měli vzít konkurenční kryptoměny, tak nejblíže je Ethereum, jehož trh představuje objem zhruba 231,4 mld. USD, což je méně než čtvrtina hodnoty Bitcoinů. Na třetím místě je Binance Coin (BNB) s "pouhými" 45,5 mld. USD.
 
Nárůst hodnoty podporuje hned několik faktorů. Spousta lidí chce zbohatnout na spekulacích o jeho ceně, mnohé společnosti ho chtějí také podporovat pro platby, přičemž významnější vlivy na skoky v ceně kryptoměn obecně měla podle všeho Tesla nebo Mastercard (tam je ale otázkou, zda bude podporován BTC, neboť Mastercard hovořil především o stablecoinech, což BTC není).
 
Jak si myslíte, že se to bude letos vyvíjet? Podělte se s námi o názor v anketě.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama