reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Trump je zklamán Boeingem, Elona Muska má za génia

24.1.2020, Milan Šurkala, aktualita
Trump je zklamán Boeingem, Elona Muska má za génia
Poslední události kolem Boeingu naštvaly i Donalda Trumpa. 737 MAX 8 kvůli chybě v softwaru musí zůstat stále na zemi. Naopak pochválil Elona Muska, kterého označil za génia, kterého je třeba chránit.
Na Světovém ekonomickém fóru ve Švýcarském Davosu se americký prezident Donald Trump rozhovořil o některých amerických společnostech. Předně to byl Boeing a Muskovy firmy SpaceX a Tesla. Na adresu první vyslovil velké znepokojení a zklamání. Boeingy 737 MAX 8 jsou totiž stále na zemi, neboť se pořád nepodařilo odstranit všechny vážné chyby v jejich softwaru. Letadla se tak po dobu několika měsíců nadále nedostanou do vzduchu a nyní se hovoří až o červnu nebo červenci letošního roku. Trump poznamenal, že přitom ještě před rokem byl Boeing chloubou USA a během krátké doby se pak stalo tolik skandálů.
 
Donald Trump
 
Naopak na adresu Elona Muska vyslovil pochvaly a označil ho za jednoho z velkých géniů. Také poznamenal, že je potřeba takové geniální lidi chránit, podobně jako Edisona, který vymyslel žárovku nebo vynálezce kola a podobné věci. Ocenil např. přistávání raket, které pro Boeing i jiné společnosti bylo považováno až za téměř nemožné, ale SpaceX to zvládl. Také byl potěšen tím, jak Tesla zvládla produkční problémy s Modelem 3. Zajímavé je přitom to, že zatímco před rokem byl Boeing chloubou a u Tesly se čekal krach, nyní je to naopak a Boeing má problémy, zatímco Tesla nejenže nekrachla, ale svou hodnotou už překonala nejen všechny historické rekordy amerických automobilek, ale už je dokonce hodnotnější než Volkswagen.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama