reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Uber bude odposlouchávat jízdu autem v zájmu bezpečnosti

22.11.2019, Milan Šurkala, aktualita
Uber bude odposlouchávat jízdu autem v zájmu bezpečnosti
Aby bylo více důkazů pro řešení případných incidentů mezi řidičem a pasažérem služby Uber, bude zavedena možnost nahrávání audio záznamu celé jízdy. Zatím má být k dispozici pro vybrané země.
Taxislužba Uber chce vyzkoušet nový způsob, jak zajistit větší bezpečí pasažérů. Pouhé hodnocení řidiče bude doplněno o nahrávku audio záznamu průběhu jízdy, což má dopomoci k získání více důkazů pro řešení případných incidentů. Spolu s tím pochopitelně rostou obavy o zachování soukromí. Společnost to chce řešit tak, že audio záznam nebude povinný, ale pasažéři jej budou moci aktivovat dobrovolně. Další vlastností bude to, že si záznam nebude moci přehrát ani řidič, ale ani pasažér, který ho nahrál, a k dispozici bude jen operátorům Uberu při řešení incidentů.
 
Uber logo
 
Nahraný záznam odesílá pasažér spolu s hodnocením jízdy. Test nové funkce začne v Latinské Americe v průběhu prosince, do dalších zemí se dostane později. Služba tak cílí na větší ochranu zejména u žen, bylo zde totiž nemálo případů stížností na sexuální obtěžování ze strany řidičů. Připomeňme ještě, že před dvěma měsíci se do aplikace dostala funkce RideCheck, která na základě akcelerometru a dalších senzorů v telefonu může pomoci s přivoláním pomoci v případě nehody.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama