reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Update KB4535996 má už další problém, online aplikace ztrácí internet

28.3.2020, Milan Šurkala, aktualita
Update KB4535996 má už další problém, online aplikace ztrácí internet
Aktualizace KB4535996 operačního systému Microsoft Windows 10 plní stránky Světa hardware už poněkolikáté. Tentokrát se zjistilo, že kritickým online aplikacím pro produktivitu může vypadávat internetové připojení.
Už začátkem března jsme se věnovali aktualizaci KB4535996 operačního systému Microsoft Windows 10. Prvně jsme se bavili o tom, že se mnohdy odmítá vůbec nainstalovat, pak se zjistilo, že často probouzí fotoaparáty ze spánku. Nyní vychází najevo, že má další problém, který je velmi bolestný zejména v době dnešní koronavirové pandemie a práce lidí z domova. Online aplikace jako Office 365, Microsoft Teams, Outlook, Internet Explorer 11 nebo Edge a další totiž ztrácí připojení k internetu.
 
Microsoft Windows logo
 
To se stává především tehdy, když se počítač připojí k VPN nebo naopak od ní odpojí. To je o to bolestivější, že právě tyto aplikace jsou při práci z domova často používány přes VPN připojení. Problém může být i v připojení přes WinHTTP nebo WinInet. Microsoft plánuje vydání záplaty na začátku dubna, do té doby je možné řešit problém restartem operačního systému, což ale není zrovna něco, co by pracující člověk chtěl často dělat.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama