reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

UPS bude využívat drony k doručování léků seniorům na Floridě

28.4.2020, Kateřina Hoferková, aktualita
UPS bude využívat drony k doručování léků seniorům na Floridě
V době celosvětové pandemie koronaviru nacházejí uplatnění nejrůznější moderní technologie. V USA na Floridě plánují příští měsíc spustit projekt zahrnující doručovací drony, které mají ulehčit život seniorům. 
Onemocnění covid-19, které se šíří po celém světě, přinutilo spousty lidí změnit své současné zvyky a pobývat více času ve svých domovech. V dodržování karantény mohou pomáhat i drony, které budou dopravovat důležité zásilky, jako jsou třeba léky, k blízkosti domů potřebných. 
 
Společnost UPS ve spolupráci s firmou CVS budou na Floridě v komunitě pro seniory The Villages od května tohoto roku používat autonomní drony pro doručení léků lidem, kteří patří do rizikové skupiny a kvůli pandemii onemocnění covid-19 by v současné době neměli zbytečně vycházet. 
 
 
Dodávky léků pomocí dronů by se měly týkat seniorů, aby jim bylo usnadněno udržování společenského odstupu od okolního světa. UPS bude k doručování využívat kvadrokoptéry Matternet M2, tyto drony už byly využity i dříve například pro dopravu lékařských věcí pro nemocnici v Severní Karolině. Kromě toho spolupracuje UPS i s německou firmou Wingcopter na výrobě tichých a všestranných dronů
 
Zpočátku se projektu doručování pomocí dronů bude účastnit jedna lékárna, další by se mohly přidat časem. První lety budou realizovány do vzdálenosti necelého kilometru a zásilky se pak dostanou k domovům asi 135 000 lidí. Dron doručí svůj náklad na předem určené místo a následně ho vyzvedne lidský řidič, který zásilku doveze potřebným. Projekt byl také schválen vládní agenturou FAA. 
 
Zdroj: engadget.com 


reklama